Sfatul medicului

Doctor Silvia Clonda - Medic primar pediatru
Şef serviciu pediatrie CMDTAMP, Str. Washington 8-10

Vă împărtăşesc cu drag din experienţa dobândită de-a lungul anilor în creşterea, îngrijirea şi tratarea copiilor.

Pentru consultaţii la Dr. Silvia Clonda vă puteţi programa la numărul de telefon 0722.789.935

Întreabă medicul pediatru

Caută întrebare

Înainte de a pune o întrebare, folosiţi funcţia de căutare. E posibil ca răspunsul să existe deja în baza noastra de date. Introduceţi termenul căutat în căsuţa de mai jos, rezultatele vor fi afişate pe măsura ce tastaţi.

Numar total de intrebari:


 • comportament gradinita
  "Comportament Gradinita" de Lucica, 29 Septembrie 2011

  comportament gradinita Fetita mea are 3 ani si 7 luni , acum este primul an de gradinita, i-a fost cam greu sa se acomodeze, dar ma nemultumeste ceva si nu stiu cum sa procedez atat eu cat si educatoarea, nu vrea sa stea cu ceilalti copii la masuta , sau sa participe la activitatile care se desfasoara acolo... ea sta doar si ii priveste cum se joaca , departe de copii ( are scaunelul langa catedra doamnei ...si acolo sta de cand o las pana o iau ( 4 ore)...orice incercare a educatoarei de a o integra intre copii nu merge... am zis sa o mai lasam cateva zile sa se acomodeze .... (ea merge de 5 zile la gradinita , restul zilelelor a fost bolnava) si pe urma sa fie mai ferma cu ea ...Cum credeti ca e mai bine sa se procedeze cu ea ? multumesc anticipat

  comportament gradinitaEste bine sa i se acorde timpul necesar acomodarii. Copiii au un ritm diferit si reactioneaza diferit. Este un lucru bun ca participa totusi intr-un mod pasiv, observand. In felul acesta ea este in contact cu ce fac copiii, stie activitatile, este acolo. O modalitate de a o include, fara a o obliga sa participe este sa i se pastreze mereu un loc si ei, locul ei, foaia ei, creionul ei si sa fie invitata mereu sa se alature cand simte, sa i se vorbeasca si ei ca si cum ar fi si ea cu copiii la masuta etc. Dna educatoare sa-i arate ca stie ca este acolo si ca o primeste atunci cand ea va putea veni. Este posibil sa fie speriata, sa fie prea multa noutate, sa nu aiba inca incredere. Conteaza si modul in care a relationat pana la intrarea in gradinita, daca a stat doar cu dvs etc. Ajutati-o sa exprime ceea ce simte la gradinita, cum este acolo, ce ii place, ce nu ii place.

  comportament gradinita
 • comportament
  "Comportament" de Filipoaia Alina, 29 Septembrie 2011

  comportamentbuna ziua. fetita mea de 4 ani nu a vorbit cu nimeni o zi intreaga, seara a vorbit cu mine, azi-dimineata am intrebat-o ce s-a intamplat si a spus ca nu i-am cumparat jucariile pe care i le-am promis acum mult timp in urma. mi-apromis ca o sa vorbeasca tot timpul, dar cand am ajuns la gradinita din nou nu a mai scos un cuvant. care este cauza comportamentului ei? va multumesc anticipat.

  comportamentAceste episoade de mutism voluntar apar la copii in contextul in care ceva care s-a petrecut in preajma lor sau prin care au trecut a produs asupra lor o impresie puternica din punct de vedere afectiv. Tacerea este o preocupare interioara amplificata, este ca si cum ar fi vorbit doar cu ea insasi si in acelasi timp este si o interdictie de a spune ce o preocupa. Dincolo de explicatia pe care v-a oferit-o (care poate fi una contextuala, prima care i-a venit in minte), este foarte posibil ca ceva sa fi produs o suparare fetitei, furie, confuzie sau tristete. Este important sa incercati sa vorbiti cu ea, dar intr-un context securizant astfel incat ea sa se poata exprima, sa aiba incredere ca poate spune ce o supara.

  comportament
 • nu doarme la gradinita
  "Nu Doarme La Gradinita" de Alina C., 23 Septembrie 2011

  nu doarme la gradinitaBuna ziua. Fetita mea are 5 ani si este in grupa mare la gradinita. De la inceperea acestuia an scolar avem probleme deoarece nu doarme si este des pedepsita "ca-i deranjeaza pe ceilalti". "Deranjul" consta in cantat, ridicat din pat si ciocanit in tablia patului. Am vorbit si cu educatoarea despre aceasta problema insa, dumneaei asteapta "variante" de la noi parintii deoarece nu stie cum sa rezolve problema dintre " orele 13 si 15" cu fetita. Noi am vorbit cu ea i-am explicat ca nu-i numic daca nu doarme atata timp cat sta linistita si nu deranjeaza pe nimeni. Pentru 1 zi doua functioneaza dar dupa o perioada problema revine si ea este din nou pedepsita din aceasta cauza.Mai nou din cauza pedepselor repetitive nu mai doreste sa mearga la gradinita si-mi spune constant ca pe ea D-soara eucatoare n-o iubeste. Ce ma sfatuiti sa fac, cum sa abordez problema atat cu fetita mea cat si cu d-na educatoare? Va multumesc

  nu doarme la gradinitaNu este neobisnuit ca un copil sa aiba dificultati in adormi la gradinita. Poate fi ceva legat de gradinita (de abia a inceput, nevoia de reacomodare) sau poate fi ceva legat de o preocupare a copilului, o neliniste. Fetita are nevoie sa fie ajutata sa se linisteasca si sa poata adormi. Doamna educatoare este cea care poate indeplini aceasta functie a unei persoane care o ajuta sa adoarma.Nu este o solutie pedepsirea ei, pentru ca nu face intentionat acest lucru, ci realmente are o dificultate. Doamna educatoare ar putea sta de vorba cu ea, ar putea sa o insoteasca in incercarea de a adormi. Daca nu poate adormi, nici nu poate sta linistita, ar fi greu de realizat asa ceva. Poate ca ar trebuie sa i se gaseasca ceva de facut, sa i dea o mica activitate, cel putin o perioada pana va reusi sa adoarma iar impreuna cu ceilalti copii. Vorbiti cu ea, aflati ce o preocupa, daca ii este teama de ceva anume, la ce se gandeste cand vine ora de somn etc

  nu doarme la gradinita
 • Fetita mea nu vrea sa stea la gradi fara cineva din familie
  "Fetita Mea Nu Vrea Sa Stea La Gradi Fara Cineva Din Familie " de Luiza, 22 Septembrie 2011

  Fetita mea nu vrea sa stea la gradi fara cineva din familie Cum sa o determin pe fetita mea de 4 ani si 2 luni care a mers acum 3 zile la gradi ptr. prima oara sa stea singura fara tati, mami sau bunica?

  Fetita mea nu vrea sa stea la gradi fara cineva din familie Deoarece este pentru prima oara la gradinita, fetita are nevoie de timp pentru a se acomoda, a cunoaste, a se simti in siguranta. Totul este foarte nou, separarea de dvs este foarte dificila, dureaza pana cand fetita intelege care este scopul gradinitei, pana capata incredere in cei de acolo. Este important sa vorbiti mult cu ea, sa ii explicati de ce merge la gradinita, ce se intampla acolo, cat sta acolo, unde sunteti dvs cand ea este acolo. Dar mai ales sa o ajutati sa exprime ceea ce simte, ce ii produce teama, ce ii place, ce nu ii place. Aratati-i ca luati in serios tristetea sau furia ei, ca ii puteti primi suferinta si ca incercati sa i-o alinati vorbind despre ea. Doamna educatoare va poate fi de mare folos in aceasta situatie.

  Fetita mea nu vrea sa stea la gradi fara cineva din familie
 • Buna ziua!
  "Buna Ziua!" de Rogoz, 22 Septembrie 2011

  Buna ziua!Buna ziua! Am un baietel de 3 anisori si l-am dus pentru prima data la gradinita. imi zice dimineata ca nu vrea l-a gradi dar nu se opune dar in schimb nu participa la activitati. in momentul in care doamna educatoare incepe sa cante sau sa joace un joc el incepe sa tipe dar nu sa planga. ce ma sfatuiti sa fac?. Va multumesc.

  Buna ziua!Tipatul sau este o modalitate de a protesta pentru faptul ca se afla acolo si este un refuz de a intra in relatie cu dna educatoare. L-ati intrebat de ce nu vrea la gradi? Ajutati-l sa vorbeasca cu dvs, sa exprime ceea ce simte, sa va povesteasca, sa gaseasca modalitati de a pune in cuvinte furia sau tristetea sa. Este nevoie de timp sa se acomodeze si sa capete incredere, sa se simta in siguranta. A nu participa la activitati este o modalitate de a nu fi acolo.

  Buna ziua!
Abonare newsletter Gradinite.com::gradinite particulare si de stat
Gradinite Bucuresti - Gradinite.com

Mergi pe forum::Gradinite.com::gradinite particulare si de stat

Voteaza poll::Gradinite.com::gradinite particulare si de stat Rezultate poll::Gradinite.com::gradinite particulare si de stat
Gradinite.com on Facebook
Danonegradinite bucuresti