Sfatul medicului

Doctor Silvia Clonda - Medic primar pediatru
Şef serviciu pediatrie CMDTAMP, Str. Washington 8-10

Vă împărtăşesc cu drag din experienţa dobândită de-a lungul anilor în creşterea, îngrijirea şi tratarea copiilor.

Pentru consultaţii la Dr. Silvia Clonda vă puteţi programa la numărul de telefon 0722.789.935

Întreabă medicul pediatru

Caută întrebare

Înainte de a pune o întrebare, folosiţi funcţia de căutare. E posibil ca răspunsul să existe deja în baza noastra de date. Introduceţi termenul căutat în căsuţa de mai jos, rezultatele vor fi afişate pe măsura ce tastaţi.

Numar total de intrebari:


 • Plange atunci cand trebuie sa faca fise la gradinita
  "Plange Atunci Cand Trebuie Sa Faca Fise La Gradinita " de Raluca, 09 Februarie 2012

  Plange atunci cand trebuie sa faca fise la gradinita Buna ziua, Baietelul meu de 5 ani este in grupa pregatitoare. De la un timp a inceput sa planga constant si sa imi spuna si educatoarei si mie ca vrea acasa deoarece nu vrea sa faca fisele cu activitatile curente. Mentionez ca plansul incepe cand aude ca trebuie sa le faca fara a sti la ce se refera activitatea. De asemenea, mie imi spune dimineata ca nu vrea la gradi deoarece trebuie sa faca acele fise. A existat si un caz in care mi-a zis " uff a venit vineri si doamna a zis ca azi recuperam fisele pe care nu le-am facut zilele astea". Din spusele educatoarei, deoarece el este cel mai mic din grupa si nu merge la scoala, nu il pune sa faca toate activitatile. el are capacitatile intelectuale de a realiza acele activitati numai ca incepe sa planga cand aude de ele. Nu stim ce sa ii spunem sa il scoatem din starea asta. Multumesc. Raluca Vasilescu

  Plange atunci cand trebuie sa faca fise la gradinita Poate ca se teme foarte tare sa nu greseasca si atunci prefera sa respinga din start ideea de a incepe o astfel de activitate. Poate fi o problema legata de increderea in sine. In grupele anterioare cum s-a descurcat la gradinita? Poate ca fiind cel mai mic, doamna educatoare, fara intentie de altfel, ii transmite in mod inconstient lucrul acesta si ii da de inteles ca se asteapta de la el sa nu poata pentru ca este cel mai mic. Ar trebui sa ii dea ocazia sa faca din activitati ceea ce poate, dar sa nu il trateze privilegiat excluzandu-l din anumite activitati, pentru ca acest lucru il face sa se simta inferior celorlalti si diferit de ei. Sa primeasca exact aceleasi fise ca toti copiii, si sa faca ce poate. Vorbiti cu el si spuneti-i ca nu este nevoie sa fie la fel de mare ca ceilalti copii si nici sa faca tot ce fac ei, dar nici nu este nevoie sa nu faca doar pentru ca este cel mai mic. Spuneti-i ca este liber sa aleaga ce doreste sa faca si ca poate face cat poate, iar unde nu mai stie poate cere ajutorul. Investiti-l cu incredere sa poata gasi singur solutii in aceste situatii in care se simte confuz sau coplesit.

  Plange atunci cand trebuie sa faca fise la gradinita
 • iannis
  "Iannis" de Catalina, 04 Februarie 2012

  iannisce sa fac copilul meu nu mai vrea sa faca caca?are 4 ani nu am avut probleme pana acum dar se1 luna face la4-5 zile si cu supozitor altfel nu

  iannisIn ce context a aparut acest refuz? De obice copiii refuza atunci cand asociaza cu o stare neplacuta traita intr-o anumita situatie. Refuzul mai poate aparea in relatie cu dvs, ca un refuz de a accepta faptul ca dvs vreti sa faca si el va arate ca nu face si ca face cum vrea el, isi atribuie controlul. Il puteti incuraja sa ia in grija aceasta deprindere, sa se preocupe singur de senzatie si sa mearga singur la olita sau unde face el, sa fie ceva al lui si doar la nevoie sa va ceara ajutorul. Cum este copilul in general ca fire si in relatie cu altii?

  iannis
 • REFUZA SA FACA TREABA MARE
  "REFUZA SA FACA TREABA MARE" de PITAROIU, 31 Ianuarie 2012

  REFUZA SA FACA TREABA MAREBuna ziua!Am un baietel in varsta de 2 ani si jumatate care refuza sa faca caca.In momentul in care-i vine sa faca se urca in pat si se asaza in fundulet si incepe sa spuna "nu fac caca , nu fac caca".Daca il intreb "de ce nu faci caca ?"i-mi raspunde "nu vreau"Ce as putea sa fac?Mi-ati raspuns dar as vrea sa va mai spun ca el nu vrea sa bea apa si a fost constipat (in momentul in care a facut l-a durut )si de atunci refuza sa mai faca.interventii medicale in aceea zona nu a avut,de discutat cu el discut zilnic dar nu s-a rezolvat nimic.Lui i-i vine aproape zilnic sa faca dar nu vrea.Se urca in pat ,se tine de fundulet si nu-i mai intrii in gratii cu nimic.Ce as putea face pt ca si pt mine a devenit stresanta situatia.Va multumesc!

  REFUZA SA FACA TREABA MAREEste necesar sa vorbiti cu el in continuare, chiar daca vi se pare fara rezultat. Este important sa poata intelege ceea ce simte si faptul ca nu se va repeta de fiecare data aceeasi situatie. Este firesc sa se protejeze impotriva disconfortului, dar pe de alta parte va aparea un deranj si mai mare din cauza abtinerii. Poate ca este bine sa consultati si un psiholog pentru a putea impreuna intelege care ar fi abordarea cea mai potrivta pentru baietelul dvs pentru a-l putea ajuta. Daca dvs ati putea intelege ce se intampla sau v-ati lamuri asupra refuzului sau, poate ca starea de stres s-ar diminua si i-ati putea transmite si lui o alta atitudine.

  REFUZA SA FACA TREABA MARE
 • Copilul meu refuza sa faca caca
  "Copilul Meu Refuza Sa Faca Caca" de PITAROIU , 24 Ianuarie 2012

  Copilul meu refuza sa faca cacaBuna ziua!Am un baietel in varsta de 2 ani si jumatate care refuza sa faca caca.In momentul in care-i vine sa faca se urca in pat si se asaza in fundulet si incepe sa spuna "nu fac caca , nu fac caca".Daca il intreb "de ce nu faci caca ?"i-mi raspunde "nu vreau"Ce as putea sa fac?.Astept un raspuns .Va multumesc!

  Copilul meu refuza sa faca cacaSunt mai multi factori care v-ar putea ajuta sa intelegeti refuzul copilului. In primul rand este important sa observati care este starea copilului din momentul in care ii vine sa faca caca si se abtine. Este o traire de neplacere? Este speriat? Este mai degraba un joc pe care il joaca cu dvs de-a fac/nu fac? Apoi, putem pune refuzul pe seama unei trairi neplacute experimentate anterior care il fac sa doreasca sa evite repetarea acelei experiente. Au fost dificultati legate de a face caca, au existat anumite interventii medicale ce au vizat acea zona? Putem pune refuzul in legatura cu o placere a copilului de a detine controlul, de a se opune si de a hotari el cand si cum face caca. Este o incercare de a prelua controlul asupra ceea ce este in corpul sau si asupra corpului sau. Vorbiti cu el despre ce inseamna a face caca si incurajati autonomia lui in a anunta cand face, in a se aseza pe olita si a fi responsabil cumva de aceste momente. Putem pune refuzul lui in relatie cu persoana care se ocupa de el, care are grija si care il controleaza cumva in ceea ce priveste aceasta ingrijire. Acestea sunt doar cateva ipoteze care va permit sa ganditi mai departe dvs situatia particulara cu care va confruntati.

  Copilul meu refuza sa faca caca
 • fetita 5 ani
  "Fetita 5 Ani" de Dana, 23 Ianuarie 2012

  fetita 5 aniBuna ziua,rugamintea mea este,sa-mi spuneti si mie daca fetita mea are o problema sau este o etapa a copilariei,are 5 ani,este fff timida si are momente cand ii vine sa planga,cand o intreb ce are spune ca nimic,ca asa ii vine.este sau nu o problema.va multumesc

  fetita 5 aniPlansul nu este o expresie a timiditatii, ci este un semn al unei suferinte pe care copilul nu o poate intelege sau diminua de unul singur. Este posibil ca fetita sa fie impresionata, speriata, coplesita de anumite situatii la care participa sau de ceea ce simte si sa nu poata vorbi despre acest lucru. Nu este vorba despre o etapa a copilariei, ci despre o caracteristica a fetitei si este bine sa o ajutati sa caute modalitati de a pune in cuvinte ceea ce simte si ceea ce i se intampla. Retragerea si teama ei pot proveni si din ideea ca poate ceilalti nu o vor intelege sau se vor supara pe ea daca le va spune ceea ce simte. Pana la aceasta varsta cum s-a dezvoltat? Cum au evoluat relatiile ei cu copiii, cu adultii?

  fetita 5 ani
Abonare newsletter Gradinite.com::gradinite particulare si de stat
Gradinite Bucuresti - Gradinite.com

Mergi pe forum::Gradinite.com::gradinite particulare si de stat

Voteaza poll::Gradinite.com::gradinite particulare si de stat Rezultate poll::Gradinite.com::gradinite particulare si de stat
Gradinite.com on Facebook
Danonegradinite bucuresti