Sfatul medicului

Doctor Silvia Clonda - Medic primar pediatru
Şef serviciu pediatrie CMDTAMP, Str. Washington 8-10

Vă împărtăşesc cu drag din experienţa dobândită de-a lungul anilor în creşterea, îngrijirea şi tratarea copiilor.

Pentru consultaţii la Dr. Silvia Clonda vă puteţi programa la numărul de telefon 0722.789.935

Întreabă medicul pediatru

Caută întrebare

Înainte de a pune o întrebare, folosiţi funcţia de căutare. E posibil ca răspunsul să existe deja în baza noastra de date. Introduceţi termenul căutat în căsuţa de mai jos, rezultatele vor fi afişate pe măsura ce tastaţi.

Numar total de intrebari:


 • encoprezis
  "Encoprezis" de Mirela, 28 Mai 2012

  encoprezisbuna ziua sunt o mamica disperata a unui baietel de sase ani care face pe el (kk) nu spune cand are nevoie la wc mai grav ca face si la gradi nu stiu ce sa fac dati mi un sfat va rog

  encoprezisDe cand se intampla asa? De obicei, astfel de manifestari sunt o reactie a copilului la o situatie cu care se confrunta si pe care nu o poate gestiona in plan afectiv. O situatie care poate fi fie de natura familiala, fie de la gradinita sau din jurul copilului si care i-a produs teama si confuzie. S-a intamplat ceva recent care v-a atras atentia? Va recomand si un consult psihologic familial.

  encoprezis
 • ce sa fac
  "Ce Sa Fac" de Iuliana, 23 Mai 2012

  ce sa facam o fetita de 3 ai jumatate. nu stiu ce sa mai fac cu ea nu vrea sa se spele. nu ai place la pieptanat, tipa antruna nu pot comunica cu ea nu sta la masa ca toti copii cand trebuie sa mearga la gradinita e un cosmar pt mine ami trebuie 2 ore sa o anbrac acolo cand ajunge nu am plobleme cu ea zice educatoarea ca e un copil foarte cuminte dar acasa e foarte rau ce sa ma fac?

  ce sa facDe cand au aparut aceste reactii? Ele apar numai in relatie cu dvs sau si cu alti adulti? Daca acasa este foarte rau asa cum spuneti, inseamna ca exista ceva care o nelinisteste si o sperie. Poate se intampla ceva, poate va preocupa ceva, poate exista o anumita tensiune. Copiii sunt foarte receptivi si reactioneaza rapid la orice schimbare. Agitatia fetitei pune in evidenta o mare neliniste, o dificultate a ei de a intelege ceea ce se intampla cu ea. Este nevoie sa ii spuneti ca va ingrijoreaza ceea ce i se intampla, ca nu stiti cum s-o ajutati, ca ati vrea sa va poata povesti de ce reactioneaza asa, ce o supara. Vorbiti-i cu calm si cu increderea ca exista un motiv pentru reactiile ei.

  ce sa fac
 • baietelul meu de 4 ani are frica de a face caca
  "Baietelul Meu De 4 Ani Are Frica De A Face Caca " de Cami , 18 Mai 2012

  baietelul meu de 4 ani are frica de a face caca cum pot sal ajut ?am incercat multe obtiuni dar nimic...va rugam poate stiti ceva nou si bun pt a il indeparta de frica...va multumim

  baietelul meu de 4 ani are frica de a face caca Cand a aparut aceasta frica si in ce anume consta ea? Povesti-mi putin despre copil, cum este el, cum s-a dezvoltat pana la aceasta varsta.

  baietelul meu de 4 ani are frica de a face caca
 • clipitul
  "Clipitul" de Scurtu, 18 Mai 2012

  clipitulam un baiat de 10 ani care clipest e,dar numai cu ochiul stang,ce poate fii??

  clipitulCand spuneti clipeste va referiti la un tic? Daca este asa, de cand a aparut acest tic? De obicei aceste manifestari pun in evidenta o emotivitate crescuta a copilului, neliniste sau agitatie. Daca este recent, poate corespunde unei situatii pe care copilul o parcurge la scoala sau acasa.

  clipitul
 • nu vrea sa faca la olita
  "Nu Vrea Sa Faca La Olita" de Crina, 17 Mai 2012

  nu vrea sa faca la olitaam mai scris ca nu reusesc sa faca la olita baietelul meu de 2 ani si 8 luni.am trei saptamani de cand cere sa faca pisu la olita si face si la wc dar din picioare la amandoua (wc si olita)problema e cu scaunu.sta pe olita dar se inhiba si se constipa si cateva zile.i vorbesc f mult de olita stie ca acolo se face nevoile dar nu vrea.sare ca ars cand il pun,acum cateva zile am vazut ca se scremea sa faca caca si lam pus pe olita ,a fugit de pe olita zicand mami,mami,era frica ,si lam pus din nou vorbind cu el,dar degeaba nu a facut si a tinut 3 zile in el,si sa constipat ,se plange de burta ptr ca nu face,il las fara pampers toata ziua si in oras ,spune cand face pisu dar tre sa i pun pampers ca sa faca caca,si dupa ce face nui mai pun,face o data pe zi,dar si in chilotei a facut,dar olita refuza.iam dat fructe ,tot ce trebuie ca sa isi dea drumu la scaun ,nici o sansa cu olita.ce are>?oare din cauza ca a fost certat acum 4 luni ,?avea atunci pampers si facea caca si lam certat pana lam zapacit,sa fie oare din cauza asta?lam pus pe wc ni urla nu vrea doar pisu din picioare atat,oare isi va da drumu vreodata ?vorbind pshihologic.

  nu vrea sa faca la olitaEste posibil ca refuzul si teama sa apara in relatie cu dvs si cu experientele anterioare. Daca copilul s-a simtit amenintat si s-a speriat se va feri cat de mult va putea, nu de olita, ci ca nu se mai repete situatia respectiva, sa nu mai traiasca aceleasi stari. Vorbiti-i linistit, incurajati-l sa ia singur in grija aceasta rutina de toaleta, oferiti-i posibilitatea sa asocieze olita cu a face caca, cu o nevoie, si nu cu teama ca il veti certa sau ca va veti supara foarte tare pe el. Explicati-i de ce l-ati certat, de ce v-ati suparat pe el.

  nu vrea sa faca la olita
Abonare newsletter Gradinite.com::gradinite particulare si de stat
Gradinite Bucuresti - Gradinite.com

Mergi pe forum::Gradinite.com::gradinite particulare si de stat

Voteaza poll::Gradinite.com::gradinite particulare si de stat Rezultate poll::Gradinite.com::gradinite particulare si de stat
Gradinite.com on Facebook
Danonegradinite bucuresti