Sfatul medicului

Doctor Silvia Clonda - Medic primar pediatru
Şef serviciu pediatrie CMDTAMP, Str. Washington 8-10

Vă împărtăşesc cu drag din experienţa dobândită de-a lungul anilor în creşterea, îngrijirea şi tratarea copiilor.

Pentru consultaţii la Dr. Silvia Clonda vă puteţi programa la numărul de telefon 0722.789.935

Întreabă medicul pediatru

Caută întrebare

Înainte de a pune o întrebare, folosiţi funcţia de căutare. E posibil ca răspunsul să existe deja în baza noastra de date. Introduceţi termenul căutat în căsuţa de mai jos, rezultatele vor fi afişate pe măsura ce tastaţi.

Numar total de intrebari:


 • vorbeste urat
  "Vorbeste Urat" de Ioana, 25 Iunie 2012

  vorbeste uratBuna ziua.Am un baietel de 6ani si vorbeste urat cu bunicii in general,daca nu i se face pe plac.Cu mine se comporta ok,il pedepsesc dar mereu zice ca nu mai vorbeste,desi in fata mea nu vorbeste.Oare cum sa procedez?In general e un copil cuminte,dar se enerveaza reoede.

  vorbeste uratDe obicei, pana la aceasta varsta creste toleranta la frustrare in contextul diferitelor interactiuni parentale si sociale si acest lucru ii permite copilului sa suporte regulile si amanarile unor dorinte. Baietelul dvs se pare insa ca a pastrat o parte importanta de vulnerabilitate in ceea ce priveste acceptarea dorintelor sale si satisfacerea sau nesatisfacere lor. Daca vorbeste urat este pentru ca nu se poate abtine sa nu isi exprime afectul, ceea ce simte. Copiii nu cunosc semnificatia cuvintelor urate, ei le preiau de la adulti doar pentru a-si exprima un afect (furie, frustrare, iritate etc). Vorbiti cu copilul si explicati-i ca are voie sa simta ceea ce simte atunci cand nu ii convine ceva sau nu i se face pe plac si ca ar fi de preferat in locul cuvintelor urate sa exprime ceea ce simte, sa spuna cum se simte si cat este de suparat. De asemenea, aceste cuvinte urate nu sunt intentionat adresate adultilor si nu ii vizeaza personal, ci au legatura si reflecta starea interioara a copilului. Cum stateau lucrurile cand era mai mic?

  vorbeste urat
 • buna seara
  "Buna Seara" de Cristina, 23 Iunie 2012

  buna searava rog sa mi spuneti parerea dumneavoastra am o fetiota nascuta in italia si are 3 ani avem o problema a crescut si sa dezvoltat sanatos gandeste precum un copil normal invata coloreaza deseneaza in schimb cand se joaca sau cand canta asi flutura mainile pe langa ea si uneori deschidea gura are acest tic cand o controlez nu mai face... medici de aici spun ca sunt emotiile....dumneavoastra ce spuneti, multumesc sanatate

  buna searaTicurile au de obicei un fond psihogen, emotional si reprezinta o modalitate a copiilor de a-si exprima anxietatea, teama, nelinistea, de a se calma. De obicei ele nu sunt constiente copilului si nu pot fi controlate voit, apar instantaneu, impulsiv. Este posibil sa existe o anumita traire a copilului, o anumita emotie care il copleseste si atunci ticul este o modalitate de a reduce din intensitate. Incurajati copilul sa va vorbeasca despre ceea ce simte, sa va povesteasca ceea ce face, a pune accentul pe acest tic il va invinovati si va creste presiunea asupra sa. Aceste ticuri dispar de obicei pe masura ce copilul capata incredere si capacitatea sa de verbalizare creste.

  buna seara
 • nu socializeaza
  "Nu Socializeaza" de Coman, 23 Iunie 2012

  nu socializeazabuna seara,am o fetita de 4 ani si 7 luni si nu socializeaza cu nimeni,nu vorbeste cu nicio persoana,are o probleme?

  nu socializeazaIn principiu da, dar intrebarea dvs este mult prea generala. Dati-mi va rog mai multe detalii, cum a fost pana acum, cum era cand era mica, daca merge la gradinita etc

  nu socializeaza
 • frica de straini
  "Frica De Straini" de Andreea, 20 Iunie 2012

  frica de strainibuna ziua!am un baietel de 16 luni.oare e normal ca la aceasta varsta sa se sperie de straini?de cate ori vine pe la noi cineva in vizita plange, iar daca vrem sa mergem noi in vizita nu putem sta nici 5 minute deoarece plange incontinuu.ce ar trebui sa fac?sunt foarte stresata, nu stiu ce sa-i fac.astept raspunsul dvs.va multumesc anticipat.

  frica de strainiReactiile copiilor mici depind foarte mult de modul in care s-a petrecut dezvoltarea lor pana la momentul actual, de relatia cu mama si cu mediul din jur. Cum a fost bebelus fiind? Cu cine a petrecut cel mai mult timp? Se sperie numai de adulti sau si de copii? Plansul si agitatia sunt o expresie a faptului ca este foarte speriat, ca se teme si nu se simte in siguranta. Ii puteti vorbi, il puteti pregati povestindu-i unde mergeti, cum o sa fie acolo, sau cine vine, de ce vine, cat o sa stea etc.

  frica de straini
 • nu vrea sa mearga la doctor
  "Nu Vrea Sa Mearga La Doctor" de Toma, 11 Iunie 2012

  nu vrea sa mearga la doctorcopilul meau de 4 ani nu mai vrea sa intre la doctor. Nu stiu cum sa procedez

  nu vrea sa mearga la doctorCare este motivul pentru care copilul merge la doctor? Au fost situatii repetate in care a fost nevoie sa mearga, anumite intamplari legate de aceste vizite? Refuzul copiilor se bazeaza intotdeauna pe o anume traire legata de teama si nesiguranta sau confuzie. Ceea ce puteti face este sa il ajutati sa se simta din nou in siguranta, sa inteleaga de ce merge acolo, ce i se intampla, cum i se intampla. Este nevoie sa fie pregatit inainte de a merge pentru a i se da ocazia si lui sa isi reprezinte ceea ce va urma.

  nu vrea sa mearga la doctor
Abonare newsletter Gradinite.com::gradinite particulare si de stat
Gradinite Bucuresti - Gradinite.com

Mergi pe forum::Gradinite.com::gradinite particulare si de stat

Voteaza poll::Gradinite.com::gradinite particulare si de stat Rezultate poll::Gradinite.com::gradinite particulare si de stat
Gradinite.com on Facebook
Danonegradinite bucuresti