Sfatul medicului

Doctor Silvia Clonda - Medic primar pediatru
Şef serviciu pediatrie CMDTAMP, Str. Washington 8-10

Vă împărtăşesc cu drag din experienţa dobândită de-a lungul anilor în creşterea, îngrijirea şi tratarea copiilor.

Pentru consultaţii la Dr. Silvia Clonda vă puteţi programa la numărul de telefon 0722.789.935

Întreabă medicul pediatru

Caută întrebare

Înainte de a pune o întrebare, folosiţi funcţia de căutare. E posibil ca răspunsul să existe deja în baza noastra de date. Introduceţi termenul căutat în căsuţa de mai jos, rezultatele vor fi afişate pe măsura ce tastaţi.

Numar total de intrebari:


 • hiperactivitate copii
  "Hiperactivitate Copii" de Alina Constantin, 05 Noiembrie 2012

  hiperactivitate copiiBuna ziua, ma numesc alina constantin si am un baietel in varsta de 5 ani si 3 luni, el este in grupa mare la gradinita. In ultima vreme, ma confrunt cu urmatoarele probleme care au ajuns chiar sa ma sperie, baietelul meu este foarte obraznic, vorbeste urat si are un comportament destul de violent mai ales atunci cand nu ii convine ceva sau vrea sa obtina ceva, de multe ori cand vorbesc cu el nu este atent sau de multe ori nici nu aude ce i se spune, nu stiu cum sa mai procedez cu el, am incercat sa-l pedepsesc/sa ii explic cu frumosul,toate variantele posibile insa simt ca sunt depasita si ca orice atitudine iau nu functioneaza, ma puteti ajuta cu un sfat? recomandare? va multumesc anticipat, cele bune, alina c.

  hiperactivitate copiiSe intampla ceva cu dvs sau in familie, anumite evenimente sau situatii mai dificile, mai tensionate, mai triste? Este posibil sa fie o reactie a copilului la anumite trairi care ii produc suferinta si pe care nu le intelege. Ati incercat sa vorbiti cu el sa aflati ce anume se intampla? Acest gen de manifestari sunt expresia unei suferinte a copilului, pe care el nu reuseste sa o puna in cuvinte. Va recomand sa consultati si un psiholog care sa ajute la semnificarea acestor manifestari.

  hiperactivitate copii
 • Stefan nu asculta povestile
  "Stefan Nu Asculta Povestile" de Mirela, 04 Noiembrie 2012

  Stefan nu asculta povestileBuna ziua, am mare nevoie de sfaturile dv, pentru a putea sa le pun in practica cu copilul meu de 3,6ani(grupa mica la gradinita). Dupa ce m-a cicalit d/na educatoare ca Stefan este prea obraznic, ca este agitat, neascultator, acum imi spune ca situatia s-a mai schimbat putin in bine si ca o problema a ramas atunci cand le citeste povesti si el nu sta locului sa asculte, dar nici pe ceilalti nu-i lasa sa asculte daca el se agita de colo-colo.De asemenea , cand vrea sa predea o lectie noua la matematica, el pricepe repede, rezolva repede sarcina de lucru, apoi, cred eu, se plictiseste si incepe sa umble prin clasa si sa se dea in spectacol ca sa distraga atentia celorlalti( se tavaleste pe covor, plange fara motiv si fara lacrimi, cere la toaleta...).Acasa am incercat sa-i citesc povesti si refuza, desi la alte jocuri sta linistit si se concentreaza( face puzzle-uri sau aseaza cifrele si literele in ordine pe o tablita).Nu stiu ce sa fac cu el ca sa fie bine si pentru el ,dar si pentru doamna.Acum este in vacanta o saptamana si as vrea sa ma ocup de el mult mai mult , dar ce sa fac si cum sa fac?Va rog mult sa ma ajutati.

  Stefan nu asculta povestileCum a reusit sa schimbe situatia de care imi vorbeati si mai ales de ce a aparut ea initial? La aceasta varsta este firesc ca un copil sa nu stea locului cand i se citeste o poveste. Copiii de varsta lui nu au nevoie sa priveasca fix la cel care citeste si sa stea nemiscati, pot asculta povestea si fiind cu spatele sau facand si altceva (desenand de ex). Si vom constata ca au retinut foarte bine despre ce e vorba. Corpul lor are nevoie sa se miste si pentru ei e important sa existe o permanenta interactiune cu educatoarea la nivel verbal. Insa, pe de alta parte, agitatia de care imi vorbiti poate fi semn de neliniste, o anume anxietate a copilului pe care o traieste in anumite momente. Are nevoie de sprijin in aceste momente, sa i se vorbeasca, sa fie ajutat sa exprime teama sa sau nelinistea si nu sa fie catalogat obraznic sau neascultator. Si dvs puteti vorbi cu el si il puteti ruga sa va ajute sa intelegeti ce se intampla cu el, il puteti ajuta sa exprime ceea ce simte.

  Stefan nu asculta povestile
 • ingrijorare-ce sa fac?
  "Ingrijorare-ce Sa Fac?" de Raluca, 03 Noiembrie 2012

  ingrijorare-ce sa fac?fetita mea are 5 ani si 5 luni si refuza constant sa raspunda doamnei la gradinita.raspunsul ei permanent este,,nu stiu,am uitat,, ,desi memoria ei nu sufera , aducandu0si aminte doar ce o intereseaza.in timpul activitatii pare absenta,neafirmandu-se,insa acasa prezinta toate activitatile desfasurate.nu am fost inca la specialist.

  ingrijorare-ce sa fac?Cu educatoarea ati vorbit? Este posibil ca refuzul fetitei sa fie in legatura cu relatia dintre ea si educatoare. Ar mai putea fi vorba despre un nivel mai ridicat la fetitei in raport cu cerintele si atunci poate aparea aceasta lipsa de interes. Sau ar putea fi vorba despre o preocupare, daca pare absenta, ceva ce se intampla cu ea sau in jurul ei acasa. De cand a aparut aceasta problema?

  ingrijorare-ce sa fac?
 • ingrijorare
  "Ingrijorare" de Tentu Elena, 01 Noiembrie 2012

  ingrijorareAm un baietele de 6 ani si 4 luni in clasa pregatitoare la scoala;invatatoarea imi spune ca nu se poate concentra foarte mult si isi pierde rabdarea repede;ca este o problema la concentrare; de obicei el este un copil iute, plin de energie si am observat si eu ca, pentru ceea ce nu ii face o deosebita placere (exemplu sa coloreze) gaseste mereu scuze sau inventeaza fel si fel de motive pacalindu-ne si intrebandu-ne diverse lucruri astfel sa se sustraga de la acea activitate;el a mers si la gradinita; ma ingrijoreaza aceste aspecte;de cand a inceput scoala a inceput chiar sa si clipeasca din ochi si tot ma gandesc sa nu aiba vreo legatura cu starea de concentrare; credeti ca este nevoie de psihoterapie in acest caz?multumesc anticipat pentru raspuns.

  ingrijorareTicurile in general sunt legate de o anume anxietate, neliniste a copilului. Sunt mai multe cauze pentru care concentrarea poate fi scazuta: poate fi vorba de teama de a nu gresi, poate fi vorba despre ceva din relatia cu educatoarea, despre o dificultate de a se centra pe sarcina, despre anumite afecte care il coplesesc in acele momente, despre un nivel intelectual mai ridicat decat cerintele etc. Numai in relatie cu copilul putem afla despre ce este vorba si daca intr-adevar aveti motive sa va ingrijorata. Cereti o evaluare psihologica daca simtiti ca va ajuta sa aveti un raspuns la aceste intrebari.

  ingrijorare
 • integrare
  "Integrare" de Andreea , 01 Noiembrie 2012

  integrarefetita mea de 3 ani si 8 luni nu vrea sa vorbeasca sau sa manance la gradinita! acasa se comporta normal

  integrareDe cata vreme merge la gradinita? Ati vorbit cu ea si cu educatoarea sa aflati ce anume se intampla acolo? Este posibil sa fie foarte speriata si sa nu se poata mobiliza sa faca nimic, sa participe, sa se joace sau sa manance.

  integrare
Abonare newsletter Gradinite.com::gradinite particulare si de stat
Gradinite Bucuresti - Gradinite.com

Mergi pe forum::Gradinite.com::gradinite particulare si de stat

Voteaza poll::Gradinite.com::gradinite particulare si de stat Rezultate poll::Gradinite.com::gradinite particulare si de stat
Gradinite.com on Facebook
Danonegradinite bucuresti