Sfatul medicului

Doctor Silvia Clonda - Medic primar pediatru
Şef serviciu pediatrie CMDTAMP, Str. Washington 8-10

Vă împărtăşesc cu drag din experienţa dobândită de-a lungul anilor în creşterea, îngrijirea şi tratarea copiilor.

Pentru consultaţii la Dr. Silvia Clonda vă puteţi programa la numărul de telefon 0722.789.935

Întreabă medicul pediatru

Caută întrebare

Înainte de a pune o întrebare, folosiţi funcţia de căutare. E posibil ca răspunsul să existe deja în baza noastra de date. Introduceţi termenul căutat în căsuţa de mai jos, rezultatele vor fi afişate pe măsura ce tastaţi.

Numar total de intrebari:


 • COSMARUL UNUI COPIL DE 6 ANI
  "COSMARUL UNUI COPIL DE 6 ANI" de VERONICA VRAJMASU, 15 Martie 2009

  COSMARUL UNUI COPIL DE 6 ANICUM SA O FAC SA UITE DE VISUL URAT SI SA NU MAI PLANGA?CREDETI CA ARE NEVOIE DE UN PSIHOLOG?VA ROG AJUTATI-MA CA AM AJUNS LA CAPATUL RABDARII!

  COSMARUL UNUI COPIL DE 6 ANIVisele sunt o modalitate importanta de a elabora si de a prelucra anumite trairi sau situatii ce s-au petrecut si au avut un impact si o rezonanta afectiva puternica. In special pentru copii, care nu au capacitatea de a exprima si de a intelege de ce ii afecteaza anumite situatii sau evenimente care le provoaca teama, confuzie, furie, suferinta, visele sunt o incercare de a descarca tensiunea. Cosmarul denota o traire de angoasa, de spaima iar repetarea lui pe aceeasi tema sau pe teme variate ne comunica nevoia copilului de a da un sens acelei trairi. Ati vorbit despre ce viseaza, ati incercat sa o ajutati sa exprime ceea ce simte, cum este cand se trezeste? Cand au aparut aceste cosmaruri? Va recomand sa consultati impreuna cu fetita un psiholog, putand elabora impreuna in cursul unei consilieri psihologice sau a unui demers terapeutic semnificatia aparitiei acestor cosmaruri.

  COSMARUL UNUI COPIL DE 6 ANI
 • PSIHOLOGIE
  "PSIHOLOGIE" de CIOCHIR DANIELA, 12 Martie 2009

  PSIHOLOGIEBUNA ZIUA AM O PROBLEMA CU FETITA MEA IN VARSTA DE 8 ANI SI 11 LUNI .ESTE FOARTE NERVOASA DEZORDONATA TRISTA NU COOPEREAZA LA SCOALA NU ESTE ATENTA .EU NU STAU TOT TIMPUL CU EA ACASA MAI MERG LA SOTUL MEU IN ALT ORAS SI FETITA STA LA BUNICI .SORA EI IN VARSTA DE 3 ANI SI 5 LUNI MERGE CU MINE DEOCAMDATA NU AM INSCRIS O PE CEA MICA IN GRADINITA DEOARECE NU M AM HOTARAT UNDE SA STAM IN BUCURESTI SAU IN GIURGIU .CAND PLEC DIN BUCURESTI FETITA CEA MARE ESTE INFLUENTATA DE CEI DIN CASA NEGATIV SI EA SUFERA SI NU VORBESTE ESTE TACUTA .A FOST INSCRISA SI LA SCOALA IN GIURGIU DAR NU S A ACOMODAT SI S A INTORS INAPOI IN BUCURESTI. AU FOST CONFLICTE IN CASA SI EA A ASISTAT LA CE S A INTAMPLAT.ARE PERIOADE CAND RADE SI PERIOADE CAND PLANGE CAND NU I SE DA ATENTIE.AS DORI SA VIN CU FETITA LA O EVALUARE PSIHOLOGICA.CU MULTUMIRI DANIELA CIOCHIR.

  PSIHOLOGIEFetita pare a traversa o perioada dificila, ca urmare a multiplelor amenjari si schimbari atat scolare cat si familiale. Ii este greu sa se adapteze de la un mediu la altul si separarea de dvs ii creste suferinta. Dispozitia ei oscilanta, contradictorie pare a indica o depresie, care este forma de manifestare, de exprimare a starilor ei din plan afectiv. Aveti contactele mele in cadrul acestei rubrici sus. Putem stabili o intalnire pentru a vedea fetita.

  PSIHOLOGIE
 • Caminul
  "Caminul" de Camelia, 10 Martie 2009

  CaminulBuna ziua, am un copil de 3 ani si 9 luni, din septembrie mergem la camin.La inceput am plans dar dupa un timp ne-am revenit.Problema mea este ca acum plangem iarasi in special daca ne imbolnavim si stam acasa o sapt cand mergem plangem iar.In special dimineata, pana cand plec e un chin.Mentionez ca dupa masa cand il iau e voios, mi se spune ca mananca ff bine, se joaca foarte comunicativ, imi povesteste tot ce a facut in ziua aceea.De cand plecam de acasa si pana cand ajungem ii explic frumos ca acolo sunt copii, etc . Cum sa procedez cu el pentru a nu mai plange?

  CaminulDin ceea ce imi scrieti pare ca adaptarea s-a produs mai dificil. Momentul intrarii in gradinita implica din partea copilului capacitatea de separare de familie, si in special de mama. A reusi sa se integreze intr-un mediu nou si plin de provocari presupune a-si creste autonomia. In prima perioada pot aparea anumite manifestari ale copilului care sa exprime acest proces de continua adaptare si dificultatea separarii: plans, refuz, apatie, tristete, agitatie. Insa, imbolnavirile de care imi spuneti si care se repeta la anumite intervale se numesc somatizari si exprima faptul ca inca exista o greutate a copilului de a merge la gradinita care ii provoaca suferinta. Poate ca aceasta greutate tine de momentul in care e nevoit sa se separe de dvs sau poate tine de ceea ce se intampla efectiv la gradinita. Ati incercat sa vorbiti cu el despre ceea ce simte, sa-l intrebati de ce ii greu sa plece dimineata de acasa, sa il ajutati sa exprime aceste lucruri?

  Caminul
 • Buna ziua!
  "Buna Ziua!" de Diana, 02 Martie 2009

  Buna ziua!Am o fetita de 4ani si jumatatecare vorbeste pe jumatate romaneste si pe jumatate persana.Nu poate alcatui o propozitie completa , sare cuvintele si nu pronunta corect toate literele. Pana anul trecut noi nu am locuit in tara si nici la gradinita nu a fost.Asa dori daca se poate sa-mi dati o parere.

  Buna ziua!Dificultatea exprimarii fetitei provine din faptul ca a asimilat simultan doua limbi materne:limba romana si limba persana. Bilingvismul provoaca adesea confuzie si greutati in centrarea copiilor pe a-si dezvolta limbajul si vocabularul in ambele directii. De asemenea, si schimbarea locatiei a amplificat dificultatile de adaptare ale fetitei. Va recomand sa o inscrieti la gradinita pentru a-i facilita demersul de adaptare si pentru a se putea integra si comunica si sa o sprijiniti in dificultatile cu care se confrunta, ajutand-o sa exprime cum se simte si de ce ii este greu.

  Buna ziua!
 • buna ziua
  "Buna Ziua" de Sandu Minodora Diana, 27 Februarie 2009

  buna ziuabaietelul meu in varsta de 2 ani si 10 luni nu vrea sa vorbeasca.spun ca nu vrea sa vorbeasca deoarece la un moment dat a spus cateva cuvinte foarte clar cum ar fi:tata,ou,mama,iar acum vorbeste doar pe limba lui.ce sfaturi imi puteti da?va multumesc

  buna ziuaIn general, pana la varsta de 3-4 ani consideram ca nu putem diagnostica o tulburare de limbaj, procesul de imbogatire a vocabularului activ si pasiv fiind in continua asimilare si dezvoltare, iar eventualele aspecte legate de dezordine sau confuzie fiind fiziologice si firesti in acest proces dinamic. Totodata, ritmul de dezvoltare este specific fiecarui copil in parte. Unii au un debut precoce, altii asimileaza mai lent. Uneori apar si stagnari sau regrese, asa cum este cazul baietelului dvs, care dupa un debut activ, a incetat sa se mai exprime corect sau sa faca progrese. Puteti aprecia care este momentul cand a aparut aceasta opozitie de a mai vorbi si cand a inceput "sa vorbeasca pe limba lui"? Poate fi asociat unei stari, unei situatii din familie, unui eveniment pe care copilul l-a resimtit intr-un anume fel. Cum este in relatie cu ceilalti? Spuneti-mi cate ceva despre activitatile sale, merge la cresa? In cazul in care perioada se prelungeste va puteti adresa unui specialist pentru a evalua copilul.

  buna ziua
Abonare newsletter Gradinite.com::gradinite particulare si de stat
Gradinite Bucuresti - Gradinite.com

Mergi pe forum::Gradinite.com::gradinite particulare si de stat

Voteaza poll::Gradinite.com::gradinite particulare si de stat Rezultate poll::Gradinite.com::gradinite particulare si de stat
Gradinite.com on Facebook
Danonegradinite bucuresti