Sfatul medicului

Doctor Silvia Clonda - Medic primar pediatru
Şef serviciu pediatrie CMDTAMP, Str. Washington 8-10

Vă împărtăşesc cu drag din experienţa dobândită de-a lungul anilor în creşterea, îngrijirea şi tratarea copiilor.

Pentru consultaţii la Dr. Silvia Clonda vă puteţi programa la numărul de telefon 0722.789.935

Întreabă medicul pediatru

Caută întrebare

Înainte de a pune o întrebare, folosiţi funcţia de căutare. E posibil ca răspunsul să existe deja în baza noastra de date. Introduceţi termenul căutat în căsuţa de mai jos, rezultatele vor fi afişate pe măsura ce tastaţi.

Numar total de intrebari:


 • Copilului meu ii este teama de apa
  "Copilului Meu Ii Este Teama De Apa" de Tulei Gabriela, 06 Iulie 2010

  Copilului meu ii este teama de apaBuna ziua. Am un baietel de 4 ani si 3 luni, si are o mare problema cu apa. La baie e ok, ii place foarte mult, e greu cand ne spalam pe cap, il deranjeaza ca ii intra apa in ochi, dar balaceala ii place. Am fost la mare si a avut atitudini diverse fata de apa....la inceput a intrat in piscvina, dupa aia n-a mai vrut, dupa vreo doua zile iar l-am convins cu chiu si vai sa intre, si apoi nu mai voia sa iasa, deci ii placea foarte mult....Astazi la gradinita a incercat sotuol meu sa-l convinga sa intre in piscina si a facut un scandal monstru, cu tipete...zicea ca ii e frica ca e adanca apa (mai adanca probabil decat la mare, unde avea 40 cm). As fi vrut sa il dau la inot, dar cum sa fac, daca lui ii este atat de teama? Anul trecut am mai incercat cu inotul, dar nu a vrut sa intre cu instructorul si cu ceilalti copii in piscina, in schimb cand am mers numai eu cu el si am intrat cu el in apa a fost super ok. Cum sa il ajut sa treaca de teama asta, si cum sa-l conving sa-l duc la inot? Va multumesc.

  Copilului meu ii este teama de apaTeama copiilor fata de anumite obiecte, persoane sau fenomene pe care o numim fobie se leaga cel mai adesea de o experienta a copilului in care acesta a resimtit o traire intensa, greu de inteles sau de suportat pentru el. De aceea, reactia de refuz sau de respingere nu este fata de obiectul in sine, ci ceea ce produce teama este ideea ca va simti din nou ceea ce a simtit in acel moment. Este important sa aflam cu ce asociaza copilul aceasta teama de apa, care este de fapt semnificatia ei. Daca reusim sa intelegem aceste lucruri imrpreuna cu copilul, el va putea sa se apropie din nou singur de apa, incercarea de a-l forta va fi sortita esecului si va produce multa suferinta.

  Copilului meu ii este teama de apa
 • nervozitate fara motiv
  "Nervozitate Fara Motiv" de Tanase Mihaela, 23 Iunie 2010

  nervozitate fara motivBuna ziua,am o fetita de 3ani si 5 luni si numai stiu cum sa pricedez o apuca nervi si plinsu ca nu este ceva cum vrea ia pus am incercat sa ii expluc si nu vrea mereu sa inteleaga.daca o las singura in camere plinge pina ii trec nervi dupa care vine razind. va rog frumos un sfat va multumesc

  nervozitate fara motivLa aceasta varsta toleranta la frustrare este scazuta si copilul doreste satisfacerea imediata a oricarei dorinte pe care o resimte ca pe o nevoie imperioasa. Acesti "nervi" de care imi vorbiti sunt crize de afect generate de trairile emotionale foarte intense pe care inca nu le poate controla sau exprima in mod verbal. Este bine ca incercati sa vorbiti cu ea, sa ii explicati. Aceste experiente o ajuta sa invete sa recunoasca ceea ce simte si sa accepte limitele, chiar daca la inceput este dificil. Va recomanda sa mergeti cu ea in cadrul unei activitati pentru copii de grup. Acest tip de activitate o va ajuta sa relationeze cu celalalt si sa isi creasca toleranta la frustrare. Daca sunteti din Bucuresti, va invit sa participati in cadrul Atelierului de joaca, un grup terapeutic pentru copii coordonat de mine.

  nervozitate fara motiv
 • teama de lume
  "Teama De Lume" de Stefi, 19 Iunie 2010

  teama de lumeBuna ziua, am o fetita de 1 an si 3 luni care este foarte vioaie si nazdravana si slabuta desi papa bine, dar e foarte speriata daca mergem undeva plange pana iesim de acolo, in magazin, la doctor, la o petrecere, nimeni sa nu se apropie de ea ca plange. ce sa facem sa-i dispara aceasta teama sau ce o fi, va rog mult.

  teama de lumeEste important cum au aparut aceste reactii pe parcursul dezvoltarii ei. Si tot la fel de important este cum s-au dezvoltat relatiile cu persoanele apropiate. Cum este in relatie cu dvs, cu tatal, cu bunicii, daca a mai stat si cu alte persoane, cum este in relatie cu copiii in parc. Plansul poate semnifica intr-adevar o teama, dar noi trebuie sa descoperim de unde provine aceasta teama, care din cate imi scrieti pare a fi generala. Ca sa putem intelege cum poate sa dispara aceasta teama, trebuie sa aflam intai cum a aparut si ce anume o sustine. Poate au existat momente in trecut in care a trecut prin situatii aparte sau familia a parcurs un eveniment cu o incarcatura anume. Si in urma a ceea ce a trait atunci, sa pastreze acel sentiment de teama si neliniste.

  teama de lume
 • de ce nu comunica bine
  "De Ce Nu Comunica Bine" de Cioanca Cornel, 08 Iunie 2010

  de ce nu comunica binebuna ziua am un baiatel are 3 ani nu prea vorbeste ,zice cuvinte dar nu faca propoziti.Cat odata nici cuvintele nu intelegem ,acasa vorbim romana cu el dar la creser aude maghiara . Am observat cat odata vrea sa explica ceva si nu poate ,si devine nervos. Mai am o fetita mai mica,si cu ea foarte zgarcit e nu vrea sa dea jucarii,trage si bate devin nervosa si tip la el .Poate de asta nu vrea sa vorbeste? daca pot sa ceri sa-mi dati raspunsul cat mai repede sa stiu ce sa fac. va multumesc

  de ce nu comunica bineAsa cum am mai spun referitor si la alte intrebari asemanatoare, dezvoltarea limbajului are un ritm diferit pentru fiecare copil in parte. Exista copii care incep foarte repede sa vorbeasca si copii care au o perioada mai lunga de achizitie pasiva si se exprima mai putin. Este important mediul in care s-a dezvoltat copilul, precum si evolutia sa pana acum. Pe de alta parte, contextul bilingv de care imi vorbiti (romana si maghiara) poate genera confuzie si poate creste perioada de acomodare a copilului cu folosirea ambelor limbi. In ceea ce priveste posesia jucariilor, este firesc la varsta lui sa nu doreasca sa imparta, sa considere ca totul i se cuvine. De abea de acum incolo isi va forma cu ajutorul colectivitatii de la cresa capacitatea de a imparti cu celalalt. Daca simtiti insa ca dezvoltarea sa va ingrijoreaza mergeti impreuna cu el la un psiholog sau la un logoped pentru a cere o evaluare.

  de ce nu comunica bine
 • anxietatea la un copil de 10 ani
  "Anxietatea La Un Copil De 10 Ani" de Loredana Neagoe, 04 Iunie 2010

  anxietatea la un copil de 10 anicopilul meu are o teama continua care se manifesta cu stari de voma si neliniste permanenta.cum pot trata acest lucru.mentionez ca nu avem probleme in familie,chiar suntem o familie echilibrata carene iubim f.mult copiii.

  anxietatea la un copil de 10 aniAceste stari de voma sunt o manifestare somatica a unei suferinte care nu poate fi exprimata in cuvinte. Pentru copii, anumite situatii sau intamplari prin care trec sunt greu de inteles, sunt coplesitoare, produc confuzie si spaima si adesea apare si neputinta de a vorbi despre ele. De aceea corpul devine o modalitate de a exprima suferinta prin diverse manifestari. Ati reusit sa vorbiti cu ea despre aceasta teama? Este asociata cu ceva anume sau este vaga? Cam de cand a aparut? Este important sa putem creea copilului un context securizant si continator pentru a putea vorbi despre ceea ce simte. De aceea va recomand sa consultati si un psiholog.

  anxietatea la un copil de 10 ani
Abonare newsletter Gradinite.com::gradinite particulare si de stat
Gradinite Bucuresti - Gradinite.com

Mergi pe forum::Gradinite.com::gradinite particulare si de stat

Voteaza poll::Gradinite.com::gradinite particulare si de stat Rezultate poll::Gradinite.com::gradinite particulare si de stat
Gradinite.com on Facebook
Danonegradinite bucuresti