Doctor Silvia Clonda - Medic primar pediatru
Şef serviciu pediatrie CMDTAMP, Str. Washington 8-10
Vă împărtăşesc cu drag din experienţa dobândită de-a lungul anilor în creşterea, îngrijirea şi tratarea copiilor.
Pentru consultaţii la Dr. Silvia Clonda vă puteţi programa la numărul de telefon 0722.789.935
Numar total de intrebari:
Va multumesc pentru intrebari! Chiar este foarte imbucurator faptul ca vad din ce in ce mai multi parinti care se intereseaza de sanatatea copiilor sau sanatatea personala.
Am facut aceasta introducere si stiu ca asteptati raspunsul meu. Nu este grav, chiar deloc. Sincer, nu am auzit aceasta "descriere" = afectiune caracteristica gurilor curate.
Ce pot sa va spun este faptul ca in general copii ai caror parinti le administreaza o combinatie de Fluor si Vitamina D (ce se gaseste cel mai des in produsul Fluor Vigantoletten) fac aceste insule de culoare neagra (punctata la inceput) la baza dintilor, in special la incisivii centrali inferiori si superior.
Ce este de facut: Air Flow periodic, cam o data la 4-6 luni.
Ce este AirFlow?
Este procedeul prin care un dispozitiv special amesteca apa, aer si Bicarbonat de Calciu pulbere fina (mai nou Bicarbonat de Calciu) si il improsca pe dinti cu precizie. Astfel, Bicarbonatul poliseaza suprafetele dintilor, curatind si niveland smaltul. In final se face un periaj profesional cu o pasta speciala.
Ambele proceduri nu sunt invazive si nu produc nici un efect secundar asupra substantei dure dentare.
Detartrajul nu este un procedeu care sa indeparteze in totalitate aceste pete. Ansa de detartraj nu poate indeparta decat cu foarte multa rabdare si timp in totalitate aceasta pelicula fina. Se poate totusi folosi pentru a dizloca tartrul subgingival sau supragingival care la copii apare interdentar inferior cel mai des, insa procedeul de electia in acest caz este Air flow.
Ansa de detartraj nu produce leziuni substantei dentare. Nu zgarie, nu fisureaza si nici nu sparge smaltul. Dar nu poate curata 100% aceste filme de culoare ce se depun.
De multe ori se observa o aparitie a acestor pete si pe dintii mamei copilului. Tratamentul este acelasi la adult si la copil.
medicul stomatolog va stabili ce se va intampla daca nu reuseste si a doua oara. cu o radiografie recenta si un diagnostic corect va reusi cu siguranta. si daca concluzioneaza ca nu poate, va poate trimite la un chirurg dento-alveolar.
nu exista nu se poate! chiar si in stomatologie!!!
un an nou plin de realizari va doresc!
aceasta durere este cauzata de infectiile de la varful radacinilor incisivilor superiori.
exista tratament si acesta consta in tratarea radacinilor acestor dinti finalizata cu inchiderea definitiva a acestora (plombita la nivelul radacinii).
pentru a face acest tratament este necesara cooperarea fetitei si un medic stomatolog cu multa rabdare si pricepere in lucrul cu cei mici.
de fiecare data cand primesc astfel de intrebari mi-as fi dorit sa nu fi existat internetul si poate asa oamenii ar privi cu mai mult interes si ar reactiona mai prompt.
este de la sine inteles ca situatia nu este foarte buna si dvs ar trebui sa faceti cat se poate de urgent un control la medicul stomatolog.
repercursiunile pot fi grave, de la fractura radacinii pana la fractura radacinii insotita de osul ce tine dintii.
dvs decideti cat de rapid actionati. insa nu lasati lucrurile sa treaca neobservate!!!
nu stiu cat ar costa o plomba in franta.
iar in ceea ce priveste un sfat pentru dintii dvs, ar trebui sa vedem o radiografie si pe dvs ca sa va pot da un raspuns bun.