Sfatul medicului

Doctor Silvia Clonda - Medic primar pediatru
Şef serviciu pediatrie CMDTAMP, Str. Washington 8-10

Vă împărtăşesc cu drag din experienţa dobândită de-a lungul anilor în creşterea, îngrijirea şi tratarea copiilor.

Pentru consultaţii la Dr. Silvia Clonda vă puteţi programa la numărul de telefon 0722.789.935

Întreabă medicul pediatru

Caută întrebare

Înainte de a pune o întrebare, folosiţi funcţia de căutare. E posibil ca răspunsul să existe deja în baza noastra de date. Introduceţi termenul căutat în căsuţa de mai jos, rezultatele vor fi afişate pe măsura ce tastaţi.

Numar total de intrebari:


 • Fluoroza dentara
  "Fluoroza Dentara" de Severincu , 31 Martie 2010

  Fluoroza dentaraVa rog sa-mi spuneti daca exista tratament ptr. flouroza dentara si care este acela.Va multumesc anticipat.

  Fluoroza dentaradin cate stiu flouroza dentara nu are tratament. de unde stiti ca este vorba despre o fluoroza?

  Fluoroza dentara
 • Rândul de dinţi mai înalt cu 3-4mm decât lucrarea de pe măsele
  "Rândul De Dinţi Mai înalt Cu 3-4mm Decât Lucrarea De Pe Măsele" de Ionuţ Ion, 30 Martie 2010

  Rândul de dinţi mai înalt cu 3-4mm decât lucrarea de pe măseleBună ziua! Vă rog să mă ajutaţi într-o problemă! Pe partea stângă jos am avut premolarul 1 cu coroană viplă şi măseaua de minte întreagă şi necariată. Pe dreapta sus: premolar 1 întreg, premolar 2 cu coroană de viplă şi molarul de minte întreg. Toată lucrarea veche, aceea de viplă, înainte de a se rupe punţile, a fost aliniată, adică la acelaşi nivel. Gura se închidea perfect. După ce mi-am făcut noua lucrare, din ceramaj, în partea stângă jos, coroana premolarului 1 este cu cca 4mm mai joasă decât caninul. Medicul a spus că dacă ar fi fost la acelaşi nivel nu s-ar mai fi închis gura. Dar cu lucrarea veche de ce se închidea? Cu alte cuvinte, în partea de jos, începând cu caninul din dreapta, urmând apoi incisivii şi terminând cu caninul din stânga sunt la un nivel, iar începând cu premolarul 1 şi până la molarul de minte urmează un alt nivel, cu cca. 3-4 mm mai jos decât dinţii. Vă rog să-mi spuneţi dacă a greşit doctorul, atunci când a polizat măselele, ştiut fiind faptul că la lucrările cu ceramaj se pierde mai mult ţesut dentar, sau nu s-a putut face nimic şi cauza este obiectivă? E cu totul şi cu totul inestetic. Vă mulţumesc!

  Rândul de dinţi mai înalt cu 3-4mm decât lucrarea de pe măseledoctorul nu a gresit slefuind mai mult dintii. a gresit tehnicianul in modul de realizare si medicul ca a acceptat sa va puna lucrari de care nu sunteti multumit. incercati sa rezolvati amiabil problema aparuta si determinati-l pe medic sa refaca total lucrarile. dvs platiti si sunteti indreptatit sa fiti multumit de rezultatele finala. daca nu schimbati lucrarile in timp este posibil sa aveti probleme in articulatie temporo-mandibulara, dureri de cap, toate provocate de o muscatura anormala la care sunteti supus pe parcursul intregii zile.

  Rândul de dinţi mai înalt cu 3-4mm decât lucrarea de pe măsele
 • Dinti innegriti
  "Dinti Innegriti" de Andrei, 29 Martie 2010

  Dinti innegritiBuna ziua! Acum 5 ani am avut un accident in urma caruia mi s-au dislocat 2 dinti din fata(cel de langa canin si unul din cei 2 dinti centrali).Am suferit o operatie dentara in urma careia mi s-au indreptat cei doi dinti,dar din pacate s-a schimbat culoarea celor doi dinti aproape instantaneu,devenind gri.Mentionez ca operatia a fost o reusita intrucat de atunci nu am avut nici cea mai mica durerela acei dinti iar dintii sunt foarte puternici.Pana la acel moment nu am avut nici o singura probleme cu dintii toata viata si nici in continuare nu am.Am 24 de ani si din pacate nu pot sa zambesc foarte mult,intrucat mi se vad dintii aceia negri.Va rog sa-mi oferiti o solutie care sa-mi redea zambetul larg.Multumesc anticipat!

  Dinti innegritidintii acestia s-au inegrit datorita pierderii vitalitatii, adica nervul lor a murit. ca si tratament se poate recurge la tratarea canalului dintilor, obturatia lor (plomba pe canal) . pentru modificarea coloratiei se poate recurge la aplicarea unei substante speciale in coroana dintelui (se face o mica cavitate de acces dupa obturatia de canal) care actioneaza si albeste dintele. tratamentul acesta de albire endo are in majoritatea cazurilor succes iar dintii vor arata din nou la le fel de natural fara a avea nevoie sa le aplicati o coroana de acoperire sau fatete dentare. va astept cu vesti!

  Dinti innegriti
 • help!!!!!!!!!!!!!
  "Help!!!!!!!!!!!!!" de Teodora, 28 Martie 2010

  help!!!!!!!!!!!!!cum se trateaza durerea dintilor de lapte piliti?

  help!!!!!!!!!!!!!durerea dintilor de lapte afectati de carie se trateaza la stomatolog prin curatarea cariilor si plombarea acestora sau tratarea acestora pe canal, adica scoaterea nervilor si plombarea canalului si a coroanei.

  help!!!!!!!!!!!!!
 • Re:Plastie V-Y Buza Superioara
  "Re:Plastie V-Y Buza Superioara" de Ioana, 28 Martie 2010

  Re:Plastie V-Y Buza Superioara"Buna dimineata, Am citi pe internet despre un procedeu chirurgical plastic cu plastie V-Y si vreau sa va intreb daca se poate efectua de medicul stomatolog si daca este o operatie dificila?eu am avut in copilarie strungareata, dar am purtat aparat dentar si aceasta a disparut , in schimb cand zambesc pielita dintre gingie si buza ma deranjeaza si da zambetului un aspect destul de urat. Va multumesc anticipat si va doresc o zi deosebita! Cu respect si stima, Ioana Răspuns: se poate rezolva in cabinet de catre medicul stomatolog cu experienta si in chirurgie. cel mai bine se efectueaza cu electrocauterul." Va multumesc frumos pentru raspun si pentru atentia acordata problemei mele si va felicit pentru acest site !!!!! Va mai rog frumos sa imi spuneti un pret informativ al acestei operatii si daca puteti sa ma indrumati spre un cabinet medical din Brasov care poate face aceasta interventie. Va doresc o zi de duminica linistita alaturi de cei dragi dumneavoastra cu mult soare si vesti bune!!! Cu respect, Ioana

  Re:Plastie V-Y Buza Superioarapretul difera de la un cabinet la altul. in brasov nu cunosc pe nimeni din pacate. incercati sa faceti rost de o recomandare in acest sens. paste fericit alaturi de cei dragi!

  Re:Plastie V-Y Buza Superioara
Abonare newsletter Gradinite.com::gradinite particulare si de stat
Gradinite Bucuresti - Gradinite.com

Mergi pe forum::Gradinite.com::gradinite particulare si de stat

Voteaza poll::Gradinite.com::gradinite particulare si de stat Rezultate poll::Gradinite.com::gradinite particulare si de stat
Gradinite.com on Facebook
Danonegradinite bucuresti