Sfatul medicului

Doctor Silvia Clonda - Medic primar pediatru
Şef serviciu pediatrie CMDTAMP, Str. Washington 8-10

Vă împărtăşesc cu drag din experienţa dobândită de-a lungul anilor în creşterea, îngrijirea şi tratarea copiilor.

Pentru consultaţii la Dr. Silvia Clonda vă puteţi programa la numărul de telefon 0722.789.935

Întreabă medicul pediatru

Caută întrebare

Înainte de a pune o întrebare, folosiţi funcţia de căutare. E posibil ca răspunsul să existe deja în baza noastra de date. Introduceţi termenul căutat în căsuţa de mai jos, rezultatele vor fi afişate pe măsura ce tastaţi.

Numar total de intrebari:


 • durere in partea dreapta
  "Durere In Partea Dreapta" de Oana, 01 Mai 2010

  durere in partea dreaptaBuna ziua !! va rog frumos sa-mi raspundeti si mie la urmatoarea intrebare:acum cateva saptamani am mers la stomatolog sami fac dintele din fta ala din partea dreapta pentru ca aveam o carie si se vedea urat dupa ce mi la plombat am inceput sa am durei la el cand dadeam ceva rece la el am crezut k e ceva normal in prima saptamana dar durerea continua cand dadeam ceva rece,acum de 2 zile a inceput sa ma doara toata partea dreapta de fata cu tot cu ureche iar dintele nici macar nu pot sa il ating de durere.Imi puteti spune care ar putea fi cauza aceste dureri eu cred k are legatura cu dintele ce imi puteti recomanda??va rog vreau un raspuns cat mai repede va multumesc

  durere in partea dreaptacaria a fost probabil mare. medicul a incercat sa salveze nervul punandu-va o plombita. se pare ca nervul era afectat si trebuie scos (nervul). adresati-va medicului pentru acest lucru si nu veti mai avea dureri.

  durere in partea dreapta
 • Problema cu o lucrare
  "Problema Cu O Lucrare" de Cornelia, 30 Aprilie 2010

  Problema cu o lucrareSunt intr-o situatie delicata si va rog sa-mi dati un sfat: Am fost la un medic stomatolog tanar, care a terminat acum facultatea. Initial m-am dus pentru o probma la un dinte din fata, dar doarece dintii mei din fata erau prombati de mai multe ori, mi s-a indicat sa-i imbrac. Am facut radiografie si tot ce era nevoie. In concluzie, mi-a pilit cei 4 dinti din fata si nu m-a durut. A zis ca se mai intampla ca la o anumita varsta sa se calcifieze si din cauza aceasta nu m-a durut si ca o sa-i imprace fara sa mai scoata nervul. Am fost de acord deoarece nu ma durea deloc. Dar cand m-am dus urmatoarea data a zis ca totusi incearca sa scoata nervul. A incercat la unul si n-a putut sa intre pe canal, apoi a incercat la inca unul si tot la fel nu s-a putut. Dar a trebuit sa-mi faca o anestezie ca ma durea. Dar tot n-a putut sa intre pe calale. Si n-a mai incercat ca a zis ca nu se poate. Prima data a zis ca mi-i va pune cu ciment provizoriu pentru o perioada, dar cand am venit sa ii puna, s-a razgandit si a zis ca-i cimenteaza definitiv. Am zis ca daca asa considera, sa faca cum stie. La inceput nu m-a durut, dar dupa vreo 2-3 saptamani a inceput sa ma doara la rece si la cald cei doi dinti la care a incercat sa-mi scoata nervii. Uneori ma dor si cand trag aer mai rece. Ce ma sfatuiti sa fac in situatia aceasta? Dintii sunt din portelan si au costat destul. Am inteles ca daca au fost cimentati definitiv nu se mai pot scoate decat daca sunt taiati. Credeti ca in timp durerea s-ar putea sa treaca sau trebuie sa dau alti bani si sa fac alti dinti? Credeti ca va putea alt medic sa scoata nervii la acesti dinti daca sunt canalele calcifiate? Va multumesc pentru raspuns.

  Problema cu o lucrareeste posibil orice. ca in timp durerea sa cedeze sau dimpotriva sa se amplifice. adresati-va aceluiasi medic, este pacat sa aruncati cu banii dvs. incercati sa rezolvati problemele aculo unde ele au inceput, indiferent daca medicul este tanar sau nu. am avut colegi care au terminat facultatea si aveau 52 de ani. un medic endodont sigur poate sa scoata orice nerv sau sa permeabilizeze orice canal calcifiat. are microscop la dispozitie si multa, multa rabdare. discutati acest aspect cu medicul dvs actual. succes!

  Problema cu o lucrare
 • carii punctiforme
  "Carii Punctiforme" de Luminita, 30 Aprilie 2010

  carii punctiformeBuna ziua, la controlul stomatologic medicul a descoperit 3 carii punctiforme fiicei mele care are 11 ani si sase luni, intrebarea mea e indicat sa fie plombate acum maselutele sau sa asteptam pana devin mai vizibile? Ce inseamna carii punctiforme?

  carii punctiformein primul rand aceste intrebari trebuie adresate medicului dvs. este o greseala sa nu intrebati ce va framanta iar el sa nu va explice ce trebuie facut. odata formate carii, acestea trebuie plombate/sigilate. nu asteptati pana acestea devin mai mari. carii punctiforme inseamna carii superficiale, mici. se rezolva intr-o singura sedinta.

  carii punctiforme
 • slefuirea dintilor parodontotici
  "Slefuirea Dintilor Parodontotici" de Laura, 23 Aprilie 2010

  slefuirea dintilor parodontoticicum se face slefuirea si amprentarea dintilor parodontotici

  slefuirea dintilor parodontoticicu freze speciale si material de amprenta special. cu sau fara ansetezie, in functie de prezenta/absenta nervului dentar.

  slefuirea dintilor parodontotici
 • Problema lucrare
  "Problema Lucrare" de Adela, 23 Aprilie 2010

  Problema lucrareBuna ziua ! In urma cu aprox 2 ani mi s-a efectuat o lucrare dentara cu acrilat pe metal pe toata partea de sus a gurii, dar inca de la inceput au aparut probleme, adica mi se imflameaza gingiile, sangereaza si desi am fost de n ori la dr care a efectuat lucrarea, imi punea un pansament cu antibiotic, dupa care imflamatia se retragea pt ceva timp si apoi reaparea si tot asa este de 2 ani ! Dr zice sa imi dea lucrarea jos si sa faca alta din alt material..dar, pe banii mei,de care nu dispun acum ! Mi-a zis ca as putea fi alergica la materialul folosit, dar de ce nu se fac teste de alergie inainte de se fixa dintii? Va rog sa imi spuneti ce pot face pentru a remedia problema! va multumesc !

  Problema lucrareeste posibil sa aveti o alergie la metal dar eu cred ca este din cauza acrilatului de pe lucrarea dvs. acrilatul irita constant gingia si astfel in timp aceasta se inflameaza. puteti face si un test de alergie la metale. cel mai bine schimbati lucrarea cu una metalo-ceramica. doamna doctor probabil v-a facut una din acrilat din considerente financiare impuse de dvs.

  Problema lucrare
Abonare newsletter Gradinite.com::gradinite particulare si de stat
Gradinite Bucuresti - Gradinite.com

Mergi pe forum::Gradinite.com::gradinite particulare si de stat

Voteaza poll::Gradinite.com::gradinite particulare si de stat Rezultate poll::Gradinite.com::gradinite particulare si de stat
Gradinite.com on Facebook
Danonegradinite bucuresti