Sfatul medicului

Doctor Silvia Clonda - Medic primar pediatru
Şef serviciu pediatrie CMDTAMP, Str. Washington 8-10

Vă împărtăşesc cu drag din experienţa dobândită de-a lungul anilor în creşterea, îngrijirea şi tratarea copiilor.

Pentru consultaţii la Dr. Silvia Clonda vă puteţi programa la numărul de telefon 0722.789.935

Întreabă medicul pediatru

Caută întrebare

Înainte de a pune o întrebare, folosiţi funcţia de căutare. E posibil ca răspunsul să existe deja în baza noastra de date. Introduceţi termenul căutat în căsuţa de mai jos, rezultatele vor fi afişate pe măsura ce tastaţi.

Numar total de intrebari:


 • coronita dentara
  "Coronita Dentara" de Ella, 01 Octombrie 2011

  coronita dentaraBuna ziua.De 3 zile port o coroana provizorie din ceramica la o masea,iar in timpul mestecarii ma doare.Mentionez ca a fost scos nervul,iar pe radiografia facuta totul arata normal.Care poate fi problema?As fi recunoscatoare daca mi-ati putea da un raspuns.Multumesc.O zi placuta!

  coronita dentarain primul rand coroana de ceramica este o coroana definitiva DAR cimentata provizoriu. in al doilea rand, cine a spus ca radiografia arata normal? dvs sau medicul? pe scurt, nu trebuie sa aveti dureri sum nici o lucrare si nici dupa finalizarea tratamentului unui dinte decat pe o perioada minima si determinata. daca durerea persista de mai multe zile/cateva saptamani, atunci este o problema. nu cimentati definitiv lucrarea decat dupa ce nu veti mai acuza nici un fel de problema la acel dinte. si aveti grija ca fiind cimentata provizoriu, sa nu o inghititi.

  coronita dentara
 • incisivi
  "Incisivi" de Carmen, 12 Septembrie 2011

  incisiviBuna seara va scriu in legatura cu baiatul meu care are acum sase aniacum 7 luni i se misca foarte tare 1 incisiv din partea de sus din fata ,am mers cu el la stomatolog si i l-a extras facandu-i anestezie .La 2 luni dupa asta si celalal incisiv tot din partea de sus se misca si i l-am exras acasa ca a iesit f usor.Problema e urmatoarea ca cel extras la stomatolog cu anestezie nu a mai iesit nici acum.Sa fi distrus oare anestezia mugurul celuilalt dinte permanent care trebuia sa iasa ca cel care l-am extras acasa a iesit imediat.Sau mai dureaza ceva timp ,mie frica sa nu i se deformeze dintisorii.NU stiu ce sa fac astept opinia dumneavoastra domnule specialist.

  incisivinu se distruge nimic, stati linistita. va erupe curand. lucrurile nu evolueaza atat de rapid sa stiti... nu va faceti griji.

  incisivi
 • Coroana dentara
  "Coroana Dentara " de Alena, 06 Septembrie 2011

  Coroana dentara Buna ziua.As dori sa ma ajutati cu un sfat va rog.De curand am fost la stomatolog.Am un dinte pus.Este coroana dentara din metal(titan)cel mai posibil.Medicul stomatolog mi-a spus ca il va pili,imi va lua mulajul si o saptamana va trebui sa stau fara dinte pana il va aduce pe cel din portelan de la laborator sa mi-l puna.Mie nu mi se pare normal sa stau fara dinte,adica doar cu un coltosor dupa cum v-am spus si mai sus.Medicul mi-a spus ca poate sa imi puna un dinte provizoriu,dar nu imi recomanda.Dvs de ce parere sunteti ?Multumesc din suflet. Apropo am citit pe mai multe site-uri ca nu este estetic sa pun coroana din portelan pe metal,se va vedea diferenta dintre dintii mei si dintele pus?..Astept raspuns,multumesc mult.

  Coroana dentara eu la majoritatea pacientilor recomand coroana provizorie din 4 motive: estetic, functional, protectia bontului si mentinerea si conformarea gingiei. coroana provizorie se realizeaza usor in cabinetul stomatologic. metalul este nichel, nu titan. in functie de tehnician, coroana trebuie sa iasa foarte integrata fizionomic. cea mai fizionomica este cea de ceramica pe zirconiu urmata de cea metaloceramica total fizionomica. deci trebuie sa iasa perfect!

  Coroana dentara
 • fluor vigantolette
  "Fluor Vigantolette" de Raluca, 04 Septembrie 2011

  fluor vigantoletteAm un baietel de 5 ani si deja i-au cazut doi dinti de lapte si se vad cei permenenti. Eu in lunile cu "r" ii dau vigantoletten 1000. Acum, odata cu aparitia dintilor [permantni este sau nu indicat sa schimb vigantoletten 1000 cu fluor vigantoletten? Va multumesc!

  fluor vigantolettenu. fluorul administrat la aceasta varsta nu se mai depune decat pe f putini dinti, ceilalti fiind cu coroana deja in formare. din punct de vedere stomatologic, nu va recomand administrarea de flour incepand de la aceasta varsta.

  fluor vigantolette
 • hellp
  "Hellp" de Alexandra, 03 Septembrie 2011

  hellpbuna ziua am si eu o intrebare aparatul dentar camd til pui poti sa pui numai sus sau trebuie neaparat si jos ca nu stiu daca pretul unnui aparat e inclusim amandoua..

  hellpde obicei se pune si sus si jos, concomitent. preturile sunt in functie de caz, pt unul sau pt amandoua. de obicei amandoua arcadele.

  hellp
Abonare newsletter Gradinite.com::gradinite particulare si de stat
Gradinite Bucuresti - Gradinite.com

Mergi pe forum::Gradinite.com::gradinite particulare si de stat

Voteaza poll::Gradinite.com::gradinite particulare si de stat Rezultate poll::Gradinite.com::gradinite particulare si de stat
Gradinite.com on Facebook
Danonegradinite bucuresti