Sfatul medicului

Doctor Silvia Clonda - Medic primar pediatru
Şef serviciu pediatrie CMDTAMP, Str. Washington 8-10

Vă împărtăşesc cu drag din experienţa dobândită de-a lungul anilor în creşterea, îngrijirea şi tratarea copiilor.

Pentru consultaţii la Dr. Silvia Clonda vă puteţi programa la numărul de telefon 0722.789.935

Întreabă medicul pediatru

Caută întrebare

Înainte de a pune o întrebare, folosiţi funcţia de căutare. E posibil ca răspunsul să existe deja în baza noastra de date. Introduceţi termenul căutat în căsuţa de mai jos, rezultatele vor fi afişate pe măsura ce tastaţi.

Numar total de intrebari:


 • Dinti din fata tociti pana la radiacina- copil 5 ani
  "Dinti Din Fata Tociti Pana La Radiacina- Copil 5 Ani" de Gina129, 29 Octombrie 2011

  Dinti din fata tociti pana la radiacina- copil 5 aniBuna ziua. Am o fetita de 5 ani si are dantura cariata, din dintii din fata nu au ramas decat radacinile, chiar si maselutele sunt cariate. Am fost de nenumarate ori la dentist dar copilul nu coopereaza. Va rog sa-mi spuneti daca trebuiesc extrase radacinile dintiLor din fata sau trebuiE sa asteptam pana dau dintii definitivi? Vor fi afectati si dintii definitivi ? Se poate face flourizare locala?

  Dinti din fata tociti pana la radiacina- copil 5 aniin primul rand, orice am face, copilul trebuie sa coopereze pentru aceasta. trebuie vazut care este problema. flourizarea locala nu rezolva problema cariilor deja existente. probabil laptele administrat pe parcursul noptii este problema. consecintele sunt de cele mai multe ori foarte rele din cate vedeti si dvs.

  Dinti din fata tociti pana la radiacina- copil 5 ani
 • problema cu dintii
  "Problema Cu Dintii" de Claudia Bonchis, 28 Octombrie 2011

  problema cu dintiibuna ziua Sunt mama unei fetite de 6 ani care de 2 saptamani i s-a cariat o masea iar mie nu mi se pare ceva normal pentru ca nu are nici o problema cu dintii.Ce sa fac in privinta asta?Se poate sa aiba si ceva lipsa in corp daca i s-a cariat? Astept raspunsul dvs Multumesc

  problema cu dintiimergeti la medicul dentist. din pacate este foarte frecvent la copii sa apara carii la dintii de lapte si chiar si la cei definitivi. nu uitati si de sigilarile molarilor de 6 ani. intrebati medicul!

  problema cu dintii
 • Sigilare maselute
  "Sigilare Maselute" de Andreea, 26 Octombrie 2011

  Sigilare maselutebuna ziua! Ma intereseaza sa stiu in ce consta acest proces de sigilare .Am o fetita de un an si 7 luni care are dentitia de lapte aproape completa( are 16 si ii lipsesc ultimele masele ).

  Sigilare maseluteBuna ziua! Sigilarea se face in special la dintii permanenti si in cazuri speciale la dintii de lapte. cazurile speciale sunt acelea in care pacientii coopereaza, lucru ce se intampla de la varsta de peste 2 ani si jumate. despre sigilare puteti afla de pe internet. este o manopera profilactica ce presupune aplicarea pe suprafata oculzala a unor rasini compozite fluide sau a unor cimenturi ionomere de sticla ce au dublu rol: mecanic (se interpun intre dinte si mediul din cavitatea bucala) si unul chimic (unele elibereaza fluor in dinte). nu neglijati insa folosirea atei dentare inainte de spalatul pe dinti la cea mica.

  Sigilare maselute
 • o parere despre zymaflor
  "O Parere Despre Zymaflor" de Mihale Mama Carinei, 03 Octombrie 2011

  o parere despre zymaflorbuna ziua fetita are 4ani si 7 luni am mers la dentist pt un control de rutina nu are nici o carie.dvs ce parerea aveti despre administrarea zymaflor va multumesc

  o parere despre zymaflorla acesasta varsta este contraindicata administrarea zymafluor. ar fi trebuit sa administrati de la varsta de cateva luni zi de zi neintrerupt pana la 12 ani ai copilului. folosirea atei dentare, spalatul pe dinti obligatoriu seara si fara o dieta lipsita de dulciuri va garanteaza pe cat posibil o dantura sanatoasa. nu uitati si de controalele periodice la 6 luni la medicul stomatolog.

  o parere despre zymaflor
 • frica de dentist
  "Frica De Dentist" de Ana Ionescu, 02 Octombrie 2011

  frica de dentistimi este foarte frica sa merg la dentist ..eu am in fata 2 dinti cariati si trebuie sa merg ,dar imi este frica sa nu iau vreo boala deoarece matusa mea a luat virusul C ..sau Virusul Hiv se poate lua nu????si imi mai este frica si de anestezie foarte tare ce imi recomandati sa fac

  frica de dentistmatusa mea a fost calcata pe trecerea de pietoni trecand regulamentar. credeti ca ar trebui sa stau in casa tot restul vietii? de ce sa va fie frica de anestezie? mai bine sa va temeti de medicul care nu va face anestezie. acele sunt atraumatice si inainte de a va face mica intepatura se foloseste un spray anestezic.

  frica de dentist
Abonare newsletter Gradinite.com::gradinite particulare si de stat
Gradinite Bucuresti - Gradinite.com

Mergi pe forum::Gradinite.com::gradinite particulare si de stat

Voteaza poll::Gradinite.com::gradinite particulare si de stat Rezultate poll::Gradinite.com::gradinite particulare si de stat
Gradinite.com on Facebook
Danonegradinite bucuresti