Sfatul medicului

Doctor Silvia Clonda - Medic primar pediatru
Şef serviciu pediatrie CMDTAMP, Str. Washington 8-10

Vă împărtăşesc cu drag din experienţa dobândită de-a lungul anilor în creşterea, îngrijirea şi tratarea copiilor.

Pentru consultaţii la Dr. Silvia Clonda vă puteţi programa la numărul de telefon 0722.789.935

Întreabă medicul pediatru

Caută întrebare

Înainte de a pune o întrebare, folosiţi funcţia de căutare. E posibil ca răspunsul să existe deja în baza noastra de date. Introduceţi termenul căutat în căsuţa de mai jos, rezultatele vor fi afişate pe măsura ce tastaţi.

Numar total de intrebari:


 • nevoie de ajutor
  "Nevoie De Ajutor" de Marian, 06 Februarie 2008

  nevoie de ajutorsalut.de curand mama mea a fost la 1 medic stomatolog pentru o extractie.pana aqm toate bune si frumoase.dar dupa ce a scos maseaua medicu a constata ca aceasta era lipita de craniu sau nervi si ca le`a extras si p acestea. si ca daca v`a mai face efort....sau v`a sta cu capu aplecat...sau pur si simplu sufla nasu e posibil sa MOARA. mama pleaca peste 2 zile in italia....are voie?se poate intampla ceva in timpul zborului? astept sugesti.multumesc

  nevoie de ajutorBuna Marian! Din cele descrise de tine pot presupune ca dintele extras era la maxilar (deci de sus). La orice extractie, odata cu dintele se extrage si nervul aferent dintelui (in cazul de fata molar sau premolar) ceea ce nu reprezinta ceva anormal. Sunt insa unele situatii in care varfului radacinii dintelui respectiv este foarte aproape de sinusul maxilar. Este cazul si la mama ta unde medicul a dorit sa o puna putin "in garda" si i-a dat catevea recomandari printre care si "sa nu fuble nasul cateva zile", "sa evite sa se aplece" tocmai pentru a preveni o posibila complicatie. In nici un caz mama ta nu va muri dar e necesar sa respecte ceea ce i s-a prescris. Altfel, este posibila perforarea membranei sinusale si lucrurile se pot complica. In ceea ce priveste zborul cu avionul, nu sunt contraindicatii. Situatia nu se poate inrautati datorita zborului, presiunea din avion fiind controlata pe tot parcursul calatoriei.

  nevoie de ajutor
 • rupre de dinti de lapte
  "Rupre De Dinti De Lapte" de Aman, 26 Ianuarie 2008

  rupre de dinti de laptebuna ziua :copilul meu cind am vrut sa scuti dinte de lapte am scuso dar sa vede scutita la radacina > intereb daca dinti de lapte are radacia va multiumesc

  rupre de dinti de laptedintii de lapte au radacina. in timpul eruptiei dintilor omologi definitivi aceasta radacina se ''macina'' si de aceea incep sa se miste iar in final se vor desprinde de pe gingie.

  rupre de dinti de lapte
 • Maseaua de lapte
  "Maseaua De Lapte" de Cristina, 15 Ianuarie 2008

  Maseaua de lapteBuna ziua! Copilul meu de aproape 9 ani are o masea de lapte cariata si s-a umflat si gingia.Este necesara extractia si daca da, aceasta se face cu anestezie?Maseaua il doare acum. Primul dinte de lapte i-a aparut la 9 luni iar primul dinte definitiv la 7 ani si 6 luni.Pana acum are cei 4 incisivi centrali si 3 masele definitive.Este cazul sa ma ingrijorez mai tare decat sunt deja?Este in urma mult cu dentitia? Va rog ,cu respect, sa-mi raspundeti.

  Maseaua de laptestimata doamna, nu recomand extractia dentara la aceasta varsta mai ales avand in vedere faptul ca baietelul are o eruptie putin intarziata dar in limite normale. va recomand sa mergeti la medicul stomatolog pentru o consultatie in urma careia se va stabili un plan de tratament va astept si cu alte intrebari

  Maseaua de lapte
 • Sfat
  "Sfat" de Craciun, 10 Ianuarie 2008

  Sfatbuna am o intrebare in legatura cu niste masele am 2 masele care sunt radacini si sunt ingrijorat de ele cum pot sa mi le scot adica trebuie taiata gingia sau si alta modalitate????

  Sfatprimul pas pentru un diagnostic corect este efectuarea unei radiografii in urma careia se stabileste daca radacina este recuperabila sau se va recurge la extractie. extractia se face sub anestezie si in cazul in care restul radicular este sub nivelul gingiei se poate intradevar recurge la sectionarea usoara a gingiei urmata de extractia propriu zisa. oricum, nu aveti nici o durere in timpul manevrei chirurgicale.

  Sfat
 • Smaltul dintilor
  "Smaltul Dintilor" de Cristina Paula, 05 Ianuarie 2008

  Smaltul dintilorBuna ziua! Sunt insarcinata in luna a-V-a. In luna a-III-a mi-a sarit smaltul de pe unul din incisivii superiori acum am observat ca si pe al doilea incisiv.Smatul e sarit in partea superioara a dintelui pe o suprafata mica aproape de gingie. Mentionez ca am dinti foarte sanatosi, nu mananc fierbinte si ori de cate ori am fost la control la dentist acesta ma intreba de ce am venit pentru ca am niste dinti sanatosi si fara tartru. Iau vitamine Elevit pronatal. Care ar putea fi cauza? Va multumesc!

  Smaltul dintilorStimata Doamna, Smaltul dintilor se poate desprinde la acest nivel din cauze traumatice (accidente, bruxism - muscatul dintilor) sau din cauza unui periaj intempestiv incoresc efectuat cu o miscare predominant orizontala. Trebuie descoperita cauza si tratata leziunea respectiva care in timp, neglijata, poate duce la hipersensibilitati sau chiar dureri dentare la acest nivel. Cat despre dintii fara tartru sa stiti ca nu exista asa ceva. Placa bacteriana, chiar si invizibila, se afla pe dintii Dvs. Va recomand un detartraj complet obligatoriu la fiecare 6 luni. Va astept si cu alte intrebari!

  Smaltul dintilor
Abonare newsletter Gradinite.com::gradinite particulare si de stat
Gradinite Bucuresti - Gradinite.com

Mergi pe forum::Gradinite.com::gradinite particulare si de stat

Voteaza poll::Gradinite.com::gradinite particulare si de stat Rezultate poll::Gradinite.com::gradinite particulare si de stat
Gradinite.com on Facebook
Danonegradinite bucuresti