Sfatul medicului

Doctor Silvia Clonda - Medic primar pediatru
Şef serviciu pediatrie CMDTAMP, Str. Washington 8-10

Vă împărtăşesc cu drag din experienţa dobândită de-a lungul anilor în creşterea, îngrijirea şi tratarea copiilor.

Pentru consultaţii la Dr. Silvia Clonda vă puteţi programa la numărul de telefon 0722.789.935

Întreabă medicul pediatru

Caută întrebare

Înainte de a pune o întrebare, folosiţi funcţia de căutare. E posibil ca răspunsul să existe deja în baza noastra de date. Introduceţi termenul căutat în căsuţa de mai jos, rezultatele vor fi afişate pe măsura ce tastaţi.

Numar total de intrebari:


 • nedumerire
  "Nedumerire" de Ileana, 13 Septembrie 2008

  nedumerireFetitei mele de 5 ani si 11 luni ii misca usor un incisiv inferior si in spatele lui creste deja cel permanent. Am consultat doi medici stomatologi care mi-au recomandat sa mai asteptam 1 luna pana la extractie,deoarece in momentul de fata pentru extractie ar fi nevoie de anestezie injectabila (dintele nu misca suficient).Sunt ingrijorata, desi mi s-a spus ca nu este o problema grava.Este adevarat?

  nedumeriresi al treilea medic stomatolog va spune acelasi lucru. stati linistita si prin anestezie dintele va fi extras. im urma extractiei fetitei i se va spune sa implinga dintele care creste spre interior cu limba spre exterior iar in timp se va indrepta de la sine.

  nedumerire
 • dintisor lapte
  "Dintisor Lapte" de Mihaela Antoniu, 12 Septembrie 2008

  dintisor laptebuna ziua.am o fetita de 8 luni jumate,primul dintisor i-a aparut la 4 luni,acum are 8 dintisori,problema e ca al 9-lea i-a crescut undeva in spatele unui incisiv de sus(practic il dubleaza pe acesta).mentionez ca incisivii de sus sunt foarte lati,practic unul de sus este cat cei 2 de jos.ce e de facut?

  dintisor lapteva sfatuiesc sa faceti un control stomatologic in care un medic sa observe exact anomalia de care spuneti. cat despre latimea diferita a incisivilor, este normala. nu va faceti griji pentru aceasta. oricum medicul stomatolog va va da mai multe informatii la primul consult.

  dintisor lapte
 • copil doi ani jumate
  "Copil Doi Ani Jumate" de Elena, 11 Septembrie 2008

  copil doi ani jumateam si eu un baietel in varsta de 2 ani si 6 iuni .am o problema cu el iau aparut cari pe dintisori de sus . primi dinti au iesit la 5 luni cei de jos si cei de sus la 8 luni .dae la noi este problema la cei de sus .se spala pe dintisori .ce pot face .este posibil sa ai schimbe mai repede .ca nu vreau sa am probleme cu el cu dintisori .se pot stacna carile .si ce pot sa ai dau casa nu se carieze mai rau .va multumesc

  copil doi ani jumateprobabil este vorba despre carii de biberon. acestea apar in urma obiceiului micutului de a manca din biberon pe timpul noptii, consecinta fiind faptul ca dincisivii superiori se carieaza. va sfatuiesc sa renuntati la alimentatia prin biberon pe timpul noptii si sa consultati un medic stomatolog.

  copil doi ani jumate
 • Lipsa premolari
  "Lipsa Premolari" de Delia Cordun, 10 Septembrie 2008

  Lipsa premolariFetitei mele de 10 ani si 3 luni i-am facut o radiografie panoramic,in vederea punerea aparatului dentar pentru indreptarea dintilor incisiv de sus. Duna citirea radiografiei medicul ortodont mi-a spus ca nu se vad a mugurii la patru premolari (2 sus si 2 jos) si a maselelor de minte. As dori sa stiu , daca se poate, care este cauza acestei lipse, si daca as fi putut sa fac ceva pentru a evita acest lucru. Mentionez ca pana in prezent nu a avut nici o carie. Multumesc fgrumos

  Lipsa premolaride-a lungul evolutiei speciei umane s-a demonstrat faptul ca, in timp, dentitia umana, avand in vedere faptul ca dieta/masticatia au fost modificate trecandu-se de la una bazata foarte mult pe mancare nepreparata, tare, consistenta, la una bazata pe hrana preparata, preportionata, tinde sa piarda ultimul dinte din grupul respectiv. astfel, in timp, tendinta este ca toti oamenii sa se nasca fara mugurii urmatorilor dinti: incisivii laterali, premolarii 2 si molarii de minte. cred ca este vorba la fata dvs de premolarii 2. ca si o concluzie, este ceva firesc si puteti sa o ocnsiderati ca si un semn de evoultie fata de alti colegi ai ei, nu ca pe un dezavantaj. nu puteati face nimic pentru a preveni acest lucru.

  Lipsa premolari
 • schimbarea dentitiei
  "Schimbarea Dentitiei" de Zanfir Lavinia Monica, 09 Septembrie 2008

  schimbarea dentitieifetitei mele de patru ani si 8 luni, i-a cazut un dinte din fata jos cred ca incisiv central inferior se numeste, ce ma sfatuiti?

  schimbarea dentitieiasteptati sa creasca dintii definitivi. odata picat un dinte de lapte urmeaza cresterea celui definitiv.

  schimbarea dentitiei
Abonare newsletter Gradinite.com::gradinite particulare si de stat
Gradinite Bucuresti - Gradinite.com

Mergi pe forum::Gradinite.com::gradinite particulare si de stat

Voteaza poll::Gradinite.com::gradinite particulare si de stat Rezultate poll::Gradinite.com::gradinite particulare si de stat
Gradinite.com on Facebook
Danonegradinite bucuresti