Doctor Silvia Clonda - Medic primar pediatru
Şef serviciu pediatrie CMDTAMP, Str. Washington 8-10
Vă împărtăşesc cu drag din experienţa dobândită de-a lungul anilor în creşterea, îngrijirea şi tratarea copiilor.
Pentru consultaţii la Dr. Silvia Clonda vă puteţi programa la numărul de telefon 0722.789.935
Numar total de intrebari:
incep raspunsul meu prin a va indruma catre medicul stomatolog.
cat despre impotrivirea lui vis-a-vis de medicul stomatolog, ganditi-va ca el nu constientizeaza gravitatea problemelor si consecintele acestora. creed ca peste un an se va impotrivi sa mearga si la scoala. si atunci il veti asculta?!
va sfatuiesc sa gasiti un medic stomatolog cu experianta in tratamentul celor mici care sa aibe si rabdare.
mult succes!
infectia minora nu afecteaza dintii definitivi. in general, daca se face o extractie la o varsta inca frageda, cu ceva timp inainte sa fie timpul de inlocuire, este posibil ca dintii definitivi sa erupa cu intarziere sau in pozitii diferite fata de normal.
de aceea se recomanda pastrarea pe arcada a dintilor de lapte cat mai mult posibil sau daca extractia este intr-adevar ultima solutie de tratament, este precedata de montarea unor mentinatoare de spatiu pentru a nu influenta pozitia de eruptie a dintilor permanenti.
concluzia: daca sunteti in alta tara iar medicul de acolo asa v-a recomandat si raspunde pe viitor de starea dintilor copilului dvs, este bine sa va conformati. spun acest lucru deoarece cu siguranta el a vazut si radiografiile post incident si este mult mai in masura sa se exprime fata de starea adevarata a dintilor copilului dvs.
maseaua de langa canin este un premolar care are o carie complicata.
pentru a explicasimptomatologia dvs trebuie sa intelegeti mecanismele de producere: in timp ce caria avanseaza, nervul este protejat prin depunerea de dentina secundara, de reactie, intre carie si camera pulpara. evolutia cariei fiind insa mult mai rapida decat apozitia de dentina secundara, nervul invepe sa fie lezat si incepe sa doara. in timp, moare si produce abces care neavand pe unde sa dreneze la suprafata dintelui, dreneaza pe la varful radacinii, perforand osul si ajungand sub mucoasa gingivala sub forma unei tumefactii numita abces.
la dvs, caria este mai veche si cu siguranta ati mai avut dureri pana acum din moment de aveti deja un inceput de abces manifestandu-se prin acea mobilitate a dintelui.
solutia de tratament este una de specialitate si anume anestezie, deschiderea camerei pulpare si scoaterea nervului urmata dupa cateva sedinte de curatare a canalelor radiculare de obturarea acestora si refacerea disctructiei coronare.
trebuie sa stiti ca nu va va durea pe tot timpul tratamentului, nici in timpul sedintelor stomatologice, nici post tratament.
1. control stomatologic de urgenta pentru depistarea cauzei
2. stopata alimentarea prin intermediul biberonului pe perioada noptii - produce cariile de biberon
3. igiena bucala cat mai riguroasa. detalii la http://www.welldental.ro/images/Igiena%20cavitatii%20bucale%20-%20PHARMAKON.pdf
in aceste situatii va recomand sa consultati medicul care v-a efectuat extractiile. in mod normal dupa extractie durerea trebuie sa scada progresiv in cateva zile. sunt cazuri in care durerea poate persista mai mult, dar nu cred ca 2 saptamani ar fi ceva normal.
cat despre acea pelicula rosie gelatinoasa nu pot sa va spun nimic. descrierea dvs nu ma ajuta si de aceea va rog sa va adresati acelui medic care a efectuat extractia.
va multumesc si eu si nu neglijati!