Sfatul medicului

Doctor Silvia Clonda - Medic primar pediatru
Şef serviciu pediatrie CMDTAMP, Str. Washington 8-10

Vă împărtăşesc cu drag din experienţa dobândită de-a lungul anilor în creşterea, îngrijirea şi tratarea copiilor.

Pentru consultaţii la Dr. Silvia Clonda vă puteţi programa la numărul de telefon 0722.789.935

Întreabă medicul pediatru

Caută întrebare

Înainte de a pune o întrebare, folosiţi funcţia de căutare. E posibil ca răspunsul să existe deja în baza noastra de date. Introduceţi termenul căutat în căsuţa de mai jos, rezultatele vor fi afişate pe măsura ce tastaţi.

Numar total de intrebari:


 • Dinti albi
  "Dinti Albi" de Ana, 22 Ianuarie 2009

  Dinti albiBuna ziua. vreau sa mi reiau vizitele la stomatolog,desi e foarte greu sa gasesc pe cineva care face treaba f.buna si pe care merita sa dau banii.Conteaza la fiecare persoana daca plombele rezista?eu am unele carii, si as vrea sa mai stiu daca pot face albire la dinti,chiar daca am plombe care trebuie schimbate si carii?sau trebuie mai intai sa mi rezolv cu plombele si dupa aceea albirea?albirea asta albeste si plombele?am incercat tot felu de paste pt albire,dar niciun rezultat,si ma gandeam la o albire desi nu stiu daca dauneaza pt smaltul dintilor.multumesc

  Dinti albialbirea dentara nu modifica culoarea obturatiilor. deci ar trebui efectuata albirea dentara si dupa aceea schimbate plombiltele vechi care nu isi vor modifica culoarea. albirea dentara se exectueaza cu un peroxid care spun producatorii ca nu este nociv smaltului. parerea mea este ca dauneaza smaltului iar rezultatul albirii dentare nu tine in timp, adica trebuie repetat la 6 luni. parerea mea=nu albire.

  Dinti albi
 • intrebare
  "Intrebare" de Simona, 21 Ianuarie 2009

  intrebareAm o fetita de 6 ani si i-au cazut 2 dintisori de lapte(de jos) in urma cu 2 luni. Intrebarea mea este dupa cat timp ii apar ceilati dinti? Astept raspuns. Va multumesc anticipat. Cu respect Simona Zaharia

  intrebareDe regula noii dinti apar in cateva luni. Depinde daca dintii de lapte au fost extrasi mai devreme sau nu si de particularitatile fiecarei persoane. Puteti face o radiografie pentru a vizualiza dintii permanenti care vor erupe si pentru a vedea raportul cu creasta (marginea superioara a osului). Va sfatuiesc sa faceti si un consult stomatologic pentru a obisnui copilul cu medicul stomatolog.

  intrebare
 • dintisor negru
  "Dintisor Negru" de Melisa, 19 Ianuarie 2009

  dintisor negruAm o fetita de 1 an si 18 luni are 4 dintisori jos si unul dintre ei o depunere neagra pe el,ne spalam pe dinti de aproape o luna de cand am observat.Bea din biberon are suzeta inca si mananca cate o bucatica de ciocolata alba aproape zilnic.Gelul de dinti contine fluor-calciu si vitamine este buna.Va multumesc.

  dintisor negrunu inteleg care este intrebarea dvs. pot insa sa va sfatuiesc sa faceti un control stomatologic la un medic care sa va indrume vis-a-vis de igiena bucala la aceasta varsta precum si la dieta de care trebuie sa tineti cont la aceasta varsta. gelul de dinti - este bun dar sub o stricta supraveghere a adiministrarii si mai ales a intervalelor de timp. tot medicul stomatolog va poate sfatui in functie de tipul de produs folosit de catre dvs.

  dintisor negru
 • meselele scoase
  "Meselele Scoase" de Sorina, 17 Ianuarie 2009

  meselele scoaseam 16 ani si am mai multe masele cariate...am scos unele dintre ele,mai am,si vreau sa stiu si ei daca la varsta asta mai pot sa-mi creasca ???dupa cum am vazut locul s-a micit...si o mica intrebare mai am...ce pasta de dinti buna sa folosesc??va multumesc!!!

  meselele scoasenu va vor mai creste alte masele. pentru a sti varsta la care erup celelalte masele puteti vizita http://www.welldental.ro/images/eruptia%20dintilor.pdf

  meselele scoase
 • Sfat
  "Sfat" de Roxana, 14 Ianuarie 2009

  SfatFetita mea are 7 ani si 8 luni. Are 6 dinti definitivi,care sunt cam galbui. Se spala pe dinti cu pasta Colgate in fiecare zi.Dintii de lapte i-a avut foarte frumosi(ingrijiti albi si necariati). De ce are acum dintii galbeni? Asa vor ramane? Ce ma sfatuiti sa fac? Multumesc!

  Sfatdintii de lapte se numesc asa si datorita faptului ca sunt albi. multi parinti sesizeaza diferenta coloristica si intra in panica. este normala datorita modificarii de structura prezenta la dintii permanenti. va sfatuiesc sa faceti un control stomatologic de specialitate in care medicul stomatolog sa va dea sfaturi privitoare la igiena bucala, la sigilarea maselelor de 6 ani si eventual sa faca o trimitere la medicul ortodont pentru o evaluare asupra necesitatii purtatii aparatului ortodontic.

  Sfat
Abonare newsletter Gradinite.com::gradinite particulare si de stat
Gradinite Bucuresti - Gradinite.com

Mergi pe forum::Gradinite.com::gradinite particulare si de stat

Voteaza poll::Gradinite.com::gradinite particulare si de stat Rezultate poll::Gradinite.com::gradinite particulare si de stat
Gradinite.com on Facebook
Danonegradinite bucuresti