Doctor Silvia Clonda - Medic primar pediatru
Şef serviciu pediatrie CMDTAMP, Str. Washington 8-10
Vă împărtăşesc cu drag din experienţa dobândită de-a lungul anilor în creşterea, îngrijirea şi tratarea copiilor.
Pentru consultaţii la Dr. Silvia Clonda vă puteţi programa la numărul de telefon 0722.789.935
Numar total de intrebari:
nu exista premolari de lapte, ci doar molari.
nu prea am inteles de la dvs exact situatia. incercati sa aflati parerea si altui medic ortodont sau puneti intrebarea actualului medic ortodont. este greu sa va spun un sfat fara a cunoaste radiologic cazul, dar un lucru trebuie sa il stiti: UN IMPLANT NU POATE INLOCUI LA FEL DE BINE UN DINTE NATURAL NICIODATA.
extractia implica in prealabil o anestezie pentru determinarea pozitiei caninului.
extractia se face sub anestezie locala si implica o incizie, creearea accesului catre caninul inclus si in final, dupa extractia lui, sutura.
tot medicul stomatolog o poate ajuta. numai el poate indeparta cauza ce a dus la aceasta infectie si anume o carie netratata la timp.
puteti sa ii dati copilului un antibiotic sub forma de sirop, ospen, care o va ajuta sa i se retraga infectia. dar dupa intreruparea tratamentului iar o va durea pentru ca se va umfla din nou.
tratamentul la stomatolog este imperios necesar. si din fericire este si simplu, si consta in crearea unui mic orificiu in maseluta respectiva cu ajutorul frezei (turbinei). nu o va durea garantat dar trebuie sa ii explicati pentru ca ea sa coopereze.
si ganditi-va ca nu ea va spune ce sa faceti, ci invers. asadar, nu exista nu a deschis gurita. cu rabdare si explicatii atat din partea dvs cat si a medicului, succesul este garantat.
va rog sa consultati http://www.welldental.ro/images/POSIBILITATILE%20DE%20A%20%20CRESTE%20REZISTENTA.pdf cat si continutul paginii http://www.welldental.ro/pedodontie.htm
sigilarea se practica la orice masea integra de carii, neatinsa de acest proces ireversibil. se pot sigila masele de lapte cat si masele definitive, incluzand molarii, premolarii si cateodata santurile posterioare ale incisivilor superiori.
sigilarea consta in aplicarea unei substante si anume fie un ciment ionomer, fie a unei rasini fotopolimerizabile pe suprafata dintelui, in santurile acestuia. aplicarea se realizeaza in 5-10 minute maxim / dinte si dureaza ani. este ca si o plomba, se vede si trebuie sa tina in timp. de aceea se face.
este normal ca dupa o perioada sa fie nevoie de o mica refacere a unor mici zone, dar nu integral.
probabil este vorba despre compozit. se pot albi daca faceti un detartraj si un periaj profesional.