Galele Circului, editia a VIII-a

 • Galele Circului, editia a VIII-a - imaginea 1
 • Galele Circului, editia a VIII-a - imaginea 2
Conform traditiei incepute in 2000, la inceputul fiecarui an, Circ & Variete Globus continua sirul premierelor, transformand si luna ianuarie intr-o adevarata sarbatoare a spectacolelor de senzatie. Incepand cu 19 ianuarie, in avanpremiera, de la ora 15:00, un nou spectacol de marca al Circului & Variete Globus: 

Avanpremiera celei de-a VIII-a editii a Galelor Circului!  

Desfasurandu-se sub forma unui concurs, pe toata durata showurilor de gala, publicul isi va alege favoritii votandu-i cu ajutorul unor buletine primite la intrare, intregul eveniment desfasurandu-se, ca intotdeauna, sub sloganul „Tu votezi castigatorii”.

In urma cu opt ani, ideea de la care s-a pornit organizarea primei editii a fost aceea de a prezenta publicului cele mai bune numere din arta circului romanesc, reunite intr-un singur spectacol. Pe langa asta, obligatia morala ca aceste manifestari unice in Romania sa fie din ce in ce mai bune si acel incitant spirit de competitte sportiva intre numerele de circ romanesti si cele straine care a dominat ultimele cinci editii, au facut din Galele Circului un eveniment notabil, atat mondern cat si social.

In anul acesta, contextul clasic prin excelenta al desfasurarii Galelor va prinde o nuanta regizorala si artistica menita sa accentueze modernizarea acestui eveniment ce trebuie sa tina pasul cu timpul si ultimele realizari ale Circului & Variete Globus. Imaginatia efervescenta a unui copil va face ca lumea papusilor sale, o lume plina de personaje misterioase, magicieni, acrobati, dresori si comici, sa prinda viata la avanpremiera din 19 ianuarie, ora 15:00. Si pentru ca lista a fost inceputa cu mister, o sa dezvaluim o mica parte din spectacolul Bohemia Magic.

Aparitii, disparitii, levitatie, prestidigitatie, iluzionism si eterna intrebare „dar pe asta cum a facut-o?”, sunt cateva din secretele bine pazite de cehul Karel Bush. Artistul detine Rangul I in Ordinul International al Artistilor Magicieni, un premiu obtinut pentru dezvoltarea artei magiei, pe langa acestea fiind declarat de doua ori artistul anului in Germania, iar in 2001 a cucerit titlul de „Magicianul Anului”, la nivel mondial. De fapt, la nivel Las Vegas, caci showul lui Karel Bush este alcatuit numai din recuzite foarte mari, menite sa asigure efecte vizuale senzationale, asa cum in Romania nu au mai fost vazute niciodata pana acum.

Acrobatii sunt reprezentati de cei aflati in topul acestei discipline. Provenind de la Circul Mare din Moscova, trupa Rodion a castigat cu numarul de bara rusa Clownul de Aur la Festivalul International de Circ de la Monte Carlo si, acelasi numar de Oscar, cu figuri acrobatice deosebite, este gata sa intre in competitta Galelor de la Bucuresti. Din Kirghizstan sosesc acrobatii pe cai si sarma inalta – trupa Eshimbekovii. Figurile aproape imposibile, executate in galopul ametitor al cailor iuti de stepa, fac sa creasca nivelul adrenalinei pana aproape de nivelul maxim.

Insa ultimele doze vor fi administrate de Stefan Plesoianu, dresorul roman ce a pregatit doua momente speciale. Numarul de feline cu care lucreza a crescut exponential, asa ca daca Galele au ajuns la editia cu numarul VIII, atunci si superbele animale care vor intra in arena vor fi tot opt: doi lei albi, doi tigrii albi, doi tigrii siberieni si doi tigri bengalezi. Aceasta combinatie exotica de animale creste nivelul de spectaculozitate al dresurii, dar si gradul de periculozitate al acesteia, prin introducerea in arena, alaturi de celelalte animale, a celor doi tigrii siberieni, specie care nu ezita niciodata sa-si manifeste agresivitatea inascuta. A doua aparitie din program este cea in care evolueaza impreuna cai si camile, dresura realizata special pentru acesta editte de Gala.

La capitolul debut se afla dresura de caini a ucrainencei Ludmila Ghyreva, iar compatrioata sa, Oksana Vygornytska, cassigatoarea medaliei de aur la Festivalul International de la Budapesta, va prezenta un inedit moment de poze de balet clasic cu o lama alba, dar si o dresura de lame si caini Collie.

Va asteptam din 19 ianuarie la avanpremiera si pe 26 ianuarie la premiera Circului & Variete Globus, pentru ca spectatorii se vor afla din nou in mijlocul actiunii, fiind juriul spectacolului concurs  Galele Circului, editia a VIII-a.

Distribuţie

Regia, scenariul si designul de lumini : Brindusa Novac,
Costumele si coregrafia : Ama Butoiescu,
Coregrafia: Alice Visan ,
Scenografia :Vlad Gabrielescu, Alice Mihai si Noni Molete,
Muzica : Tica Alexe,
Regia tehnica: Marian Peter, Gheorge Nastase, Mariana Ionescu si Augustin Pokluda.
Gazdele Galelor Circului, editia a VIII-a sunt actorii Manuela Harabor, Anca Sigartau, Silviu Biris si Razvan Oprea.

Program

Sambata, 22 martie , ora 15:00    
Duminica, 23 martie, orele 15:00 si 18:30  

Sambata, 29 martie, ora 15:00    
Duminica, 30 martie, orele 15:00 si 18:30 - ultimele doua reprezentatii ale Laureatilor Galelor Circului, editia a VIII-aPreturile biletelor:
stal III – 25 ron, stal II – 30 ron, stal I – 40 ron, loja III – 45 ron, loja II – 50 ron, loja I – 60 ron.

Galerie foto

Galele Circului, editia a VIII-a
 • Galele Circului, editia a VIII-a - imaginea 1
 • Galele Circului, editia a VIII-a - imaginea 2
 • Galele Circului, editia a VIII-a - imaginea 3
 • Galele Circului, editia a VIII-a - imaginea 4

Aboneaza-te la newsletterul Gradinite.com si primesti saptamanal informatii despre cele mai noi spectacole pentru copii. Click aici

Articole copii Gradinite.comRSS Articole Gradinite.com


Abonare newsletter Gradinite.com::gradinite particulare si de stat

Mergi pe forum::Gradinite.com::gradinite particulare si de stat

Voteaza poll::Gradinite.com::gradinite particulare si de stat Rezultate poll::Gradinite.com::gradinite particulare si de stat
Gradinite.com on Facebook
Danonegradinite bucuresti