Doctor Silvia Clonda - Medic primar pediatru
Şef serviciu pediatrie CMDTAMP, Str. Washington 8-10
Vă împărtăşesc cu drag din experienţa dobândită de-a lungul anilor în creşterea, îngrijirea şi tratarea copiilor.
Pentru consultaţii la Dr. Silvia Clonda vă puteţi programa la numărul de telefon 0722.789.935
Numar total de intrebari:
scoaterea nervilor dintilor are consecinte pozitive cat si negative.
cele pozitive sunt: pentru o lucrare unde estetica este necesara, slefuirea suplimentara pentru a asigura stratul mai gros de material fizionomic este marita, deci apropierea de nerv este normala. in aceste cazuri, pentru a preintampina surprize cauzate de moartea in timp a nervului si necesitatea tratarii dintelui prin lucrarea respectiva se realizeaza scoaterea nervului si tratamentul radacinii in cauza.
consecintele negative: odata nervul scos, dintele devine friabil, adica mai slab (cel putin teoretic) din punct de vedere al rezistentei lui. in acelasi timp, este posibil ca pe sub lucrarea pusa si cimentata definitiv, in timp, sa actioneze si sa se formeze o carie secundara ce poate distruge in intregime dintele restant, fara ca pacientul sa stie acest lucru, nemaiavand nerv. astfel se poate ajunge in situatia unei eventuale extractii, nemaiavand suport dentar.
ca si o concluzie, se prefera, acolo unde este posibil acest lucru, conservarea nervului dintelui ce urmeaza a fi imbracat de o lucrare dentara.
stimata doamna,
in general protectia medicului este si protectia dvs. trecand insa peste acest aspect, va marturisesc ca va cred ca fetitei nu i s-a parut prea prietenos medicul respectiv si va sfatuiesc sa incercati sa gasiti un altul, cel mai bine din recomandarile apropiatilor.
Cariile trebuie tratate iar durerea indepartata cu siguranta.
pentru a va forma o proprie impresie va rog consultati http://www.welldental.ro/images/POSIBILITATILE%20DE%20A%20%20CRESTE%20REZISTENTA.pdf precum si prospectul produsului zymafluor la pagina http://www.welldental.ro/images/ZYMAFLUOR%20prospect.pdf.
dintii de lapte nu au in componenta lor premolari ci incisivi, canini si molari. vizitati http://www.welldental.ro/pedodontie.htm pentru a consulta pagina destinata ingrijirii dintilor copiilor.
va recomand sa faceti o programare pentru o consultatie.
Este dificil sa va pot diagnostica doar din descrierea Dvs. Asteptati sa vedeti ce diagnostic va pune medicul dvs stomatolog si ce alternative de tratament va alege.