Mozartinno - Atelier de muzica si creativitate

Contact Str. Petre Cretu nr. 28, sect.1, Bucureşti
Mobil: 0726.26.89.72
Site web http://mozartinno.ro/
Hai cu noi la joaca de-a muzica!

Mozartinno® si-a deschis portile pe 16 noiembrie 2008 si a fost primul centru specializat din Romania unde copiii invata sa asculte, sa inteleaga si sa iubeasca muzica inca de la cele mai fragede varste. Este vorba despre un atelier de muzica inovator, care isi propune dezvoltarea creativitatii si personalitatii prin muzica, in special la copii, intr-un mediu fara constrangeri.

Metoda de predare a muzicii “Joaca de-a muzica”
Profesorii-creativi de la Mozartinno® au dezvoltat o metoda proprie de predare, denumita ‘Joaca de-a muzica’. Aceasta metoda are ca principal obiectiv dezvoltarea creativitatii copiilor intr-un mediu fara constrangeri si deprinderea primelor notiuni muzicale in stransa legatura cu celelalte arte.

Metoda ‘Joaca de-a muzica’ tine cont de faptul ca activitatile extrascolare si extrafamiliale sunt o componenta foarte importanta in dezvoltarea copilului si il imbogatesc cu experiente inedite. ‘Joaca de-a muzica’ ii ofera copilului posibilitatea de a invata sa socializeze, sa isi faca noi prieteni si sa isi dezvolta abilitatile de comunicare. Deoarece muzica nu este doar o arta a suntetului, ci si o arta a comunicarii.

La Mozartinno®, muzica este invatata la fel ca si limba materna. Procesul de invatare porneste de la jocul spontan al copilului si urmareste dezvoltarea capacitatii acestuia de a improviza. Activitatile sunt astfel gandite incat sa stimuleze curiozitatea micutilor. Intr-o prima etapa, la copiii mici, muzica este transmisa prin imitare, fara complicatii grafice (portativ, note, durate etc). Intr-o a doua etapa, copilul invata sa scrie si sa citeasca muzica, asa cum invata sa scrie si sa citeasca in limba materna, dupa ce a invatat deja sa o vorbeasca.

‘Joaca de-a muzica’ ofera o alternativa la invatamantul muzical traditional, fiind un sistem de predare care trateaza invatarea ca pe o activitate creativa, ludica, personalizata pentru fiecare copil in parte.

La Mozartinno®, micutii se distreaza, dar invata si sa munceasca, sa fie responsabili. Muzica este tratata cu umor si prietenie, astfel incat sa devina o adevarata partenera in dezvoltarea creativa a copiilor si adultilor.

De ce muzica? Argumente stiintifice
Pentru ca muzica stimuleaza activitatea cerebral a copiilor si le dezvolta coordonarea motorie. Si pentru ca in primii 3 ani de viata, copiii inmagazineaza cea mai mare cantitate de informatii din intreaga lor existenta.

La varsta de 3 ani, copiii au creierul de 2 ori si jumatate mai activ decat adultii, caracteristica ce se pastreaza in primii 10 ani de viata. De aceea, la atelierul de muzica si creativitate Mozartinno®, profesorii-creativi profita de formidabila deschidere catre nou pe care o au copiii la cele mai fragede varste si ii ajuta sa porneasca in viata insotiti de dragostea pentru frumos.
Cercetarile stiintifice au demonstrat ca inca din viata intrauterina, muzica stimuleaza miscarile fatului si ii regleaza bataile inimii. Bebelusii nascuti prematur au sanse mai mari de supravietuire daca asculta muzica clasica. Exista pedagogi care sustin ca educatia muzicala trebuie sa inceapa cu 9 luni inainte de nastere (Zoltán Kodály). In realitate, auzul copilului incepe sa se dezvolte in al doilea trimestru de sarcina, iar micutul din uter poate percepe inca de pe acum sunetele inalte, intre 3.000 si 20.000 de hertzi (caracteristice muzicii lui Mozart). Compozitorul si pedagogul german Karl Orff a dezvoltat o teorie conform careia orice copil se naste cu un patrimoniu de memorie muzicala.

Copiii care invata muzica de la o varsta foarte frageda, au o coordonare motorie mai buna, abilitati matematice bine dezvoltate si invata mai usor sa citeasca. Practicarea sau simpla ascultare a muzicii clasice imbunatateste simtitor rezultatele scolare.

Cand micutii asculta muzica clasica, activitatea electromagnetica a creierului emite unde care dezvolta creativitatea si coerenta in gandire. Astfel, muzica modifica structura creierului: copiii care incep studiul unui instrument muzical inainte de varsta de 7 ani au caracteristici anatomice ale creierului diferite de cele ale copiilor care nu au o educatie muzicala coerenta. Studiile psihologice au demonstrat ca studierea muzicii dezvolta emisfera cerebrala stanga, responsabila pentru dezvoltarea memoriei.

Beneficiile metodei ‘Joaca de-a muzica’:
•    Dezvoltarea inteligentei muzicale a copiilor intr-un mediu fara constrangeri
•    Instrumente adaptate pentru fiecare categorie de varsta
•    Materiale didactice prietenoase si potrivite pentru fiecare etapa de dezvoltare a copilului
•    Personalizarea lectiilor individuale in functie de temperamentul, aptitudinile si necesitatile fiecarui copil
•    Curs special pentru familii
•    Sistemul “cu portile deschise” (copiii isi pot aduce invitati la lectii)

Programele Mozartinno pentru toate varstele
•    Baby Mozart - initiaza in muzica micutii cu varste intre 4 si 5 ani.
•    Wolfie - dezvolta creativitatea copiilor cu varste intre 5 si 12 ani.
•    Amede - incurajeaza prin muzica spiritul ludic specific adolescentilor.
•    Leopold - ofera intelepciune muzicala adultilor cu suflet de copil.

Contact
Str. Petre Cretu nr. 28, sect.1, Bucureşti
Persoana de contact: Ana-Maria Costea – General Manager
Mob: 0726.26.89.72
E-mail: ateliermozartninno@gmail.com
www.mozartinno.ro

Contactează agenţia Mozartinno - Atelier de muzica si creativitate

Articole copii Gradinite.comRSS Articole Gradinite.com


Abonare newsletter Gradinite.com::gradinite particulare si de stat

Mergi pe forum::Gradinite.com::gradinite particulare si de stat

Voteaza poll::Gradinite.com::gradinite particulare si de stat Rezultate poll::Gradinite.com::gradinite particulare si de stat
Gradinite.com on Facebook
Danonegradinite bucuresti