Scoala Genesis Collegiate

Genesis Collegiate - campus educational cu gradinita si scoala este situat in zona Baneasa din Bucuresti si scolarizeaza peste 200 de copii, pe grupe de varsta de 3 – 6 ani – prescolari, respectiv 7 – 14 ani – scolari. Institutiile de invatamant Genesis Collegiate sunt acreditate de Ministerul Educatiei, avand o reputatie excelenta in mediile educationale.

La Genesis Collegiate, luam in considerare ca fiecare copil este inzestrat de natura cu har si potential. Genesis Collegiate promoveaza educatia de excelenta, descoperind, dezvoltand si promovand potentialul nativ al fiecarui copil. Curricula Genesis Collegiate, organizata dupa programa nationala, dar adaptata criteriilor internationale de excelenta in educatie, reprezinta un mediu de formare armonioasa, echilibrata, cu educatori si profesori dedicati, care formeaza si nu doar informeaza, educatori si profesori specializati in psihopedagogia excelentei, pentru care mentoratul inseamna un stil de viata.

Strategia educationala Genesis Collegiate vizeaza un program unic de Quality Education. Acesta include educatia formala, conform curriculum-ului national, imbogatit prin programul propriu de enrichment. Curriculum-ul national este abordat din perspectiva stilurilor de invatare ale copiilor (vizual – spatial, auditiv – secvential, chinestezic, senzitiv etc.), astfel incat sa se optimizeze insusirea informatiilor si dezvoltarea abilitatilor, prin aplicarea lor in practica, fapt ce conduce, implicit, la achizitionarea de noi cunostinte. Programul Genesis Enrichment vizeaza descoperirea si dezvoltarea potentialului fiecarui copil, sustinerea creativitatii si afirmarea personalitatii.

Personal conducere:
Lidia Velici - Director Scoala
Mihaela Dragus - Director General
Corina Petcu - Director de Comunicare

Limitele de varsta ale copiilor:  clasele I – VIII (copii cu varste intre 6  si 14 ani)

Cadrul profesoral: 6 invatatori titulari in scoala, profesori calificati pentru toate disciplinele curriculare aferente claselor I - VIII, profesori de limba engleza, profesor de limba germana, profesor psihopedagog, profesor de pian, profesor de chitara, profesor de ansamblu coral, profesor de arte plastice si modelaj, profesor de teatru, profesor de pantomima, profesor de dans, profesor de informatica, antrenor de aikido, antrenori sportivi.
Membrii echipei au studii de specialitate si grade didactice, au absolvit cursurile institutiilor universitare de profil si sunt intr-un proces continuu de dezvoltare profesionala, prin urmarea de cursuri de perfectionare in tara si strainatate, prin traininguri orientate catre relationarea cu copiii si parteneriate cu institutii de profil. Succesul sistemului educational este asigurat de pregatirea exceptionala, daruirea si experienta intregului corp profesoral.

Grupele de copii/ numarul copiilor din fiecare grupa: maxim 15 copii/ clasa.

Programul de functionare:  8.30 – 18.00
                                               

Transport: Parc auto propriu; Campusul educational Genesis Collegiate detine un parc auto format din 11 microbuze (Mercedes Sprint, Peugeot Expert, Peugeot Boxer si Peugeot Partner)


Spatii (sali): 10 sali de clasa, laborator de stiinte, cabinet de informatica - centru multimedia, cabinet de arte plastice, cabinet de istorie, cabinet de matematica, bucatarie proprie, sala de mese, bai la fiecare etaj, sala de festivitati, sala de sport acoperita, functionala in orice anotimp, loc de joaca pentru copii dotat cu jucarii de exterior, curte spatioasa.

Curte exterioara (loc de joaca) (detalii): Zona linistita, curte spatioasa, loc de joaca special amenjat pentru copii, dotat cu numeroase aparate de joaca atractive; suprafata de joaca este in totalitate acoperita cu placi protectoare de tartan;  firma de paza;

Limbi straine predate: Limba engleza; a doua limba straina, in functie de optiuni (franceza, germana, italiana, spaniola)

Cursuri optionale/cluburi, incluse in pachetul educational, pe nivel de varsta:
Programul Genesis Enrichment cuprinde:

•    Cercul de matematica
•    Multisport
•    Parenting
•    Dezvoltare personala
•    Limba engleza intensiv
•    Debate si Comunicare
•    Teatru
•    Pantomima
•    Cor
•    Pian
•    Modelaj in lut
•    Genesis IT
•    Dans
•    Aiki-Budo

Cluburi (in functie de optiuni): Balet; Inot; Tenis de camp; Pian; Arts & Crafts; Teatru; Sah;

Catering sau bucatarie proprie:
Promovarea sistemului „Natural si sanatos”, 4 mese/ zi pregatite in bucatarie proprie (2 mese principale (mic dejun si masa de pranz) si 2 gustari/ zi (gustarea de fructe si cea de dupa-amiaza)
Meniul NU include mezeluri, carne de pui si de porc. Totul se prepara in bucataria proprie, inclusiv desertul zilnic.

Serbari si evenimente:
Seri muzicale;
Programul “Un muzeu pe luna”;
Multisport;
Serbari tematice;
Iesiri in aer liber;
Dezbateri;
Tabere sportive, de limbi straine, de arta si fotografie;
Scoli de vara;
Proiecte ecologice;
Evenimente cu participarea parintilor.

Activitati extracurriculare: Excursii (2/ luna) si tabere tematice: tabere sportive (schi, cercetasi, tenis si inot, dans), de limbi straine (in tara si in strainatate), de arta si fotografie; vizionari piese de teatru, spectacole de circ, Gradina Zoologica, Gradina Botanica, Parcul Herastrau; vizite tematice la muzee, conform proiectelor in desfasurare; concursuri nationale si internationale; proiecte in parteneriat cu alte institutii cultural - educative.
Materiale didactice si echipamente: Materiale didactice si echipamente diverse, atractive si educative, de cea mai buna calitate, care sa sustina un inalt nivel educational.


Vacante: Scoala Genesis este deschisa pe tot parcursul anului scolar, cu exceptia zilelor legale libere si in ultima saptamana din luna august . Copiii beneficiaza de un program atractiv de vacanta.

Tarif lunar:
2400 lei/ clasele I - IV;
2700 lei/ clasele V - VIII;
Taxa transport 300 – 500 lei, in functie de zona.

Contact

Sos. Straulesti, nr. 89 A, sector 1, Bucuresti (zona Baneasa)
Telefon: 031 425 05 62;
Mobil: 0724 505 889