Noutăţi

Ne distram si invatam! Program de vara la Gradinita lui David

Ne distram si invatam! Program de vara la Gradinita lui David

19 Mai 2015

Saptamana 22-26 iunie-“TRADITII SI OBICEIURI LA ROMANI”
“Traditia adevarata e singura merinde sufleteasca’’-Liviu Rebreanu
Cu siguranta ca nu se cade sa renuntam la ea, mai ales cand este atat de consistenta. Luna iunie, popular, se numeste Iuniu, Ciresar sau Ciresariu. Sarbatorilor lui Ciresar, fie ele crestine sau ritualice, se adauga adeseori si sarbatori cu data variabila cum ar fi: Calusul, Rusaliile, Lasatul Secului de Sanpetru si altele. Scopul abordarii acestei teme consta in promovarea traditiilor si obiceiurilor; trezirea curiozitatii si interesului copiilor fata de traditiile romanesti; dezvoltarea capacitatii de sensibilizare a copiilor pentru a deveni purtatori si pastratori ai portului, traditiilor si obiceiurilor noastre; sistematizarea cunostintelor despre obiceiurile specifice de vara, antrenand capacitati dobandite la nivelul tuturor domeniilor experientiale. In acest sens, pe langa notiuni prezentate copiilor referitoare la traditii si obiceiuri de vara, se vor desfasura si activitati de observare a elementelor populare (straie, covorase, vase de lut), precum si activitati de pictura pe ceramica, de modelare in lut si de confectionare a papusilor din linguri de lemn.

Saptamana 29 iunie- 03 iulie-“MATEMATICA DISTRACTIVA”
“Invatand matematica, inveti sa gandesti” -Grigore Moisil
Activitatile de Matematica distractiva sunt special concepute pentru a starni curiozitatea copiilor si a creste interesul pentru matematica, prin activitati frontale unde se propun exercitii spre rezolvare. Jocul didactic matematic va fi haina activitatilor si va avea rol generator de preocupari si izvor de satisfactii, ceea ce va conduce la devierea stresului si incordarii. S-a luat in calcul ca unele cunostinte matematice sunt relativ aride, iar pe fondul bucuriei provocate de joc, acestea au sansa sa se fixeze si consolideze cu mai multa trainicie, fiind reluate intr-o forma mai dinamica si atractiva, realizandu-se o expansiune prin adaugarea de elemente creatoare originale. Prin bucuria ce o provoaca, jocul indeplineste functii compensatorii in viata copilului, stimuland increderea in sine, optimismul atat de necesar integrarii lui adecvate in viata sociala. Activitatile desfasurate in acest sens vor lua forma labirinturilor pline de mister si culoare, jocurilor logice, experimentelor pentru masurarea dimensiunilor, a capacitatii si a timpului. Institutul National de Cercetare poate deveni spatiul ideal pentru a ne transforma in adevarati oameni de stiinta.

Saptamana 06-10 iunie-“SAPTAMANA HANDMADE”
“Simte! Creeaza!Traieste!”-Charles Lewis Tifanny
Conceptul de “handmade”, imbina ideile unei persoane in crearea unui produs unic si plin de personalitate. Urmarind aceasta linie, toata saptamana vom lucra, pentru ca la sfarsitul ei sa realizam un targ handmade. Aceste obiecte vor fi realizate, utilizand tehnici si materiale diversificate, dar si sub atenta instruire a unor specialisti pe diferite domenii: pictura, quilling sau artizanat. De asemenea, vom avea ocazia sa ne inspiram si de la Muzeul de Arta. Tot in domeniul artelor vom include si olaritul. In acest sens, vom cunoaste o familie de olari, care ne vor introduce in aceasta minunata taina a olaritului. Asadar, va invitam sa ne vizitati , pentru ca anul acesta se poarta “Handmade” by David!

Saptamana 13-17 iulie -“CALATORIE IN JURUL PAMANTULUI”
“A calatori este pentru cei tineri ,o parte a educatiei, pentru cei mai varstnici, o parte a experientei” -Francis Bacon
A fi calator pe mapamond inseamna a te descoperi, a fi partas la evolutia lumii, inseamna a-ti descoperi valoarea si unicitatea in infinita cunoastere. Vom porni astfel in explorarea pamantului, descoperind civilizatii de pe alte continente, le vom cunoaste obiceiurile si modul de trai si vom incerca sa fim partasi la fascinanta lume subacvatica, dar si sa calatorim alaturi de pirati, pe corabii, in cautare de comori pierdute.
Haideti sa vedem pe unde ne poarta valurile marii in aventura spre cunoastere! Haideti sa ne imbogatim cu o multime de comori ale mintii si sa ne distram pe cinste! Jocuri de perspicacitate, mituri si legende, explorarea si cunoasterea mediului, ne vor initia in tainele Pamantului, iar excursia la Vulcanii Noroiosi din Buzau sau Pestera Dambovicioara din judetul Arges, ii va ajuta pe cei mici sa-si completeze jurnalul de calatorie.

Saptamana 20-24 iulie-“CERCUL BUNELOR MANIERE”
“Codul bunelor maniere reprezinta de fapt, arta de a trai frumos, in toate imprejurarile vietii”-Cornel Istrate
Cavalerii si printesele de la gradinita noastra, vor fi asteptati in aceasta saptamana, pentru a fi initiati in minunata “arta de a trai frumos”. Vor avea ocazia sa descopere conduite ce vor contribui la intarirea legaturilor cu familia, cu prietenii si cu cei cu care vin in contact zilnic. Vom servi ceaiul de la ora 14:00 la Palatul de Istorie si Arta-Palatul Sutu si ne vom etala tinuta eleganta la clubul Taramul Zmeilor. Balul mascat venetian, va fi evenimentul care va incheia saptamana. Si totusi, sa nu uitam, ca bunele maniere tin de frumusetea caracterului uman si de moralitatea sa, nu doar de respectarea unor reguli care s-au impus si codificat de-a lungul timpului!

Saptamana 27-31 iulie- “LEGENDELE OLIMPULUI”
“Cu cat cunosti mai mult, cu atat iubesti mai mult.”-Leonardo da Vinci
Jocurile de miscare constituie un mijloc important prin care se realizeaza o parte importanta din sarcinile ce revin educatiei motrice. Ele dezvolta la copii, pe langa bagajul mare de deprinderi motrice elementare, simtul colectivitatii, al inventivitatii si mai ales al cunoasterii. Dar…..sa depasim momentul si sa ajungem la.... mitologie. S-ar spune ca odata, demult, in Grecia se afla un imens munte, numit Olimp. Dupa un timp, Reea l-a nascut pe Zeus. Pentru luptele pe care le-a purtat, curajul sau de luptator si conducator, el a devenit un mare Zeu. El era cel mai puternic Zeu cunoscut vreodata, avea puterea suprema. Abordand aceasta tema ne propunem sa desfasuram, pe langa incursiunea in perioada antica ce va face referire la mitologia greaca, jocuri distractive si de miscare cu tema “Jocurile olimpice”. Jocurile olimpice antice, denumite originar Jocuri olimpice (Olympiakoi Agones) au constat dintr-o serie de competitii atletice care aveau loc pe o arena intre diferite orase ale Greciei Antice. Aceste jocuri se vor desfasura organizat, intr-un ambient antic sau chiar la Terra Park, sub forma de stafete, jocuri de miscare, gimnastica ritmica, parcursuri aplicative, ce vor imbina deprinderile motrice de baza si utilitar aplicative cu distractia si nevoia de miscare.

Saptamana 03-07 august-“MASTER CHEF –incursiune in arta culinara”
“Gastronomia este arta de a folosi hrana pentru a crea fericirea” Theodore Zeldin
Bucataria reprezinta arta si tehnica prepararii alimentelor destinate consumului uman, poate cuprinde toate notiunile practice referitoare la ingrediente, prepararea lor, instrumentele folosite, modurile de gatit si diferentele intre acestea. Este asociata artei mesei si gastronomiei. In cadrul temei respective se va pune accent pe urmatoarele aspecte: igiena si sistemul calitatii alimentelor,familiarizarea cu marile bucatarii ale lumii, precum si arta si tehnici culinare. La finalul saptamanii, vizita la Fabrica de Paine si intalnirea cu un nutritionist, vor incununa cunostintele dobandite.

Saptamana 10-14 august -“MICII ECOLOGISTI”
“Natura-ti da zilnic exemplul de a trai.”-Nicolae Iorga
Noi, ca oameni avem limitele noastre, insa Natura este un adevarat geniu in a carui opera ne putem cauta inspiratia .Nu trebuie sa uitam ca omul apartine naturii si nu natura, omului .Trebuie sa recunoastem ca daca nu ar fi natura, daca viata nu ar fi posibila pe Pamant, nu am fi nici noi. A ocroti mediul in care traim nu tine numai de ecologie, ci si de educatia noastra. Haideti sa le insuflam copiiilor aceasta dragoste fata de natura, pentru ca din ea sa se nasca respectul. Asta ar trebui sǎ facem toti, deoarece omul este efemer pe langa efemeritatea naturii.Respectul vine din dragoste si numai prin comuniune perfecta cu natura il putem dobandi.Vom desfasura vizite la Gradina Zoologica si un picnic in padurea Snagov. Vom pune in practica principiul: “ Mens sana in corpore sano!”, mai exact importanta nutritiei sanatoase si a sportului. Atractia saptamanii va fi ”Parada tinerilor designeri ecologisti”, paradǎ cu haine si masti din materiale reciclabile.

Saptamana 17-21 august-“ALICE IN TARA MINUNILOR”
“Copilul rade: intelepciunea si iubirea mea e jocul!” –Lucian Blaga
Unde si cand se termina copilaria? Poate atunci cand jucaria preferata este uitata intr-un colt pentru ca privim castanii infloriti?... Nimeni nu stie cu adevarat... Ne trezim intr-o dimineata si ne dam seama ca lumea s-a schimbat, ca totul este altfel in jurul nostru, ca sunt o multime de lucruri si oameni despre care, pana ieri, nici nu stiam ca exista. Jucandu-se, sufletul copilului regaseste sentimente umane din mostenirea parintilor sai, le imbogateste si le modeleaza. Pentru el, viata este jocul, iar jocul este viata lui. Prin joc, copilul reuseste achizitii, isi imbogateste sfera cunoasterii si porneste in explorarea drumului ce-l poarta cu pasi marunti spre descoperirea rolului de adult. Astfel, ne-am propus sa-i initiem pe copii in tainele plantelor si animalelor (curiozitati despre plante si animale) ce-i vor ajuta in a descoperi noi “prieteni”, prin observari dirijate, mici experimente, investigatii, jocuri educative si activitati extracurriculare (vizita la Gradina Botanica sau Ferma Cocosu Rosu).

Saptamana 24-28 august ”JOCURILE COPILARIEI”
“Asa eram eu la vȃrsta cea fericitǎ si asa cred cǎ au fost toti copiii, de cand ii lumea si pǎmȃntul, mǎcar sǎ zicǎ cine ce-a zice.”-Ion Creangǎ
S-a spus despre copilarie ca este locul imaginatiei, locul fericirii si al povestilor, al implinirii si al jocului. Cati dintre noi ne mai amintim jocuri precum:”Ursul doarme!”, “Lapte gros” “Baba oarba” sau “De-a v-ati ascunselea”?.Haideti sa dedicam aceasta ultima saptamana de vacanta, jocului si sa le aducem copiiilor ceea ce ne-a adus noua copilaria: jocuri pline de voiosie in aer liber, lipsite de grija fiselor, a matematicii sau a dezvoltarii limbajului.Sa uitam pentru moment de influentele tehnologiei si sa ne distram prin jocuri romanesti. Distractia va fi pe primul plan, iar in acest fel copiii isi vor consuma energia si ivi vor reancarca bateriile pentru un noul an scolar. Parcurile sau curtea gradinitei vor fi mediul propice pentru desfasurarea acestor activitati.

Cluburi si optionale
Pe langa temele de studiu copiii se vor putea bucura si de activitati optionale. Gradinita noastra va ofera:
•Clubul de inot- Pentru ca ne dorim :”O minte sanatoasa intr-un corp sanatos”.Clubul urmareste dezvoltarea fizica armonioasa si mentinerea starii de sanatate fizica si psihica, precum si dezvoltarea unui comportament concentrat catre atingerea de obiective, comportament care se va regasi in cotidian sub forma rezolvarii situatiilor noi de viata.
•Clubul de tenis- Pentru ca ne dorim ca sanatatea sa cuprinda nu numai corpul, cat si mintea in deplina armonie cu spiritul Fie ca este vorba despre un sport sanatos, fie ca este vorba despre increderea in fortele proprii, clubul de tenis va fi bine venit in activitatea copiiilor.
•Clubul de aikido- Pentru ca ne dorim o alternare a starii de sanatate psihica cu cea fizica. Acest club are in vedere dezvoltarea fizica armonioasa si contribuie la mentinerea starii generale de sanatate fizica si psihica.
•Clubul de Limba Engleza
Va asteptam cu drag,
Echipa - Gradinita lui David!
Invitatie la Scoala de Vara „Arc-en-Ciel Estival”

Invitatie la Scoala de Vara „Arc-en-Ciel Estival”

19 Mai 2015

Arc-en-Ciel va propune o vacanta incantatoare si va invita sa fiti oaspetii sai. Programele noastre sunt antrenante si aduc un concept inedit de vacanta activa, plina de creativitate si oportunitati pentru toate varstele!
GRADINITA DE VARA - pentru prichindei, ARC-EN-CIEL ESTIVAL - pentru scolarei, ROMATE IN VACANTA - pentru elevi si, nu in ultimul rand, VOLUNTARI DE VIITOR - adresat elevilor mari, din clasele teminale de gimnaziu, liceeni, ori studenti, fosti elevi ai scolii noastre, ori doar aspiranti la o DIPLOMA DE VOLUNTARIAT care poate face diferenta intre un portofoliu si altul, pentru o aplicatie la un liceu ori la o universitate de prestigiu.
Inscrierile au inceput, si se primesc in sediile noastre din sectorul 1 si din sectorul 2, sau la urmatoarele numere de telefon: 021 252 46 65; 021 252 23 87; 021 668  02 20; 0723 224 247.


Arc-en-Ciel
Gradinita Prikindel a sarbatorit cu multa veselie Ziua Taticilor!

Gradinita Prikindel a sarbatorit cu multa veselie Ziua Taticilor!

14 Mai 2015

Copiii gradinitei Prikindel le-au pregatit cu multe emotii si entuziasm taticilor o multime de surprize, apoi s-au jucat impreuna pe terenul de sport al Scolii METROPOLITANE ARC, care a gazduit acest eveniment.
Le multumim taticilor pentru ca au fost alaturi de noi si si-au amintit pentru o zi cum este sa zambesti si sa te joci!

Gradinita Prikindel
Scoala de vara Butterfly

Scoala de vara Butterfly

14 Mai 2015

Exploreaza cu noi!

Calatorie in jurul lumii – Traditii, obiceiuri, atractii.
Calatorie in  lumea plantelor  -  Experimente si curiozitati.
Calatorie in  lumea animalelor - Specii, habitat, biodiversitate.
Calatorie in corpul uman  -  Alimentatie, sanatate, sport.
Calatorie in trecut - Cum? Cand? Unde? De ce?
Calatorie in lumea  artei - Stiluri si tehnici.
Calatorie in  universul copiilor - Povesti, jucarii, jocuri.
Jurnal de vacanta!
Echipa Scolii "Anastasia Popescu" a castigat locul I la Olimpiada Nationala de Mind Lab

Echipa Scolii "Anastasia Popescu" a castigat locul I la Olimpiada Nationala de Mind Lab

11 Mai 2015

Scoala Gimnaziala „Anastasia Popescu” a castigat a 7-a oara locul I la Olimpiada Mind Lab, etapa nationala! Jucatorii nostri sunt cei mai buni din Romania! Competitia a avut loc pe 9 mai la Hotel Marriott, si din cele 8 scoli participante, Scoala “Anastasia Popescu” a obtinut cel mai bun punctaj la sfarsitul celor 7 runde de joc. Echipa castigatoare este formata din: Luca Martinescu (cl. a II-a „Printul Radu”), Raluca Luzi (cl. a IV-a „Printul Stefan”), Radu Bodur si Alex Ciulcov (cl. a V-a „Domnita Smaranda”)!
In cei 8 ani de cand ansamblul de jocuri Mind Lab a fost implementat in tara noastra,  echipa de Mind Lab  a Scolii Gimnaziale “Anastasia Popescu” a castigat intotdeauna (de 8 ori) Olimpiada de Mind Lab pe municipiu, de 7 ori Olimpiada Nationala iar in anul 2013 a obtinut titlul de vicecampioana mondiala Mind Lab, la Olimpiada Internationala din Austria. In toti cei 8 ani de antrenamente si victorii, diversele echipe ale Scolii « Anastasia Popescu » au avut acelasi antrenor neobosit : dra prof. Ana-Maria Gheorghiu. Metoda Mind Lab este o abordare unica a dezvoltarii  inteligentei emotionale si a abilitatilor sociale cu ajutorul jocurilor de gandire.


Scoala Anastasia Popescu
Noutati EuroKid

Noutati EuroKid

08 Mai 2015

Gradinita si Afterschool EuroKid au participat la spectacolul “Elefantelul Curios” - spectacol de umbre si muzica live

Gradinita si Afterschool EuroKid 
Anunt angajare

Anunt angajare

08 Mai 2015

Odata cu extinderea gradinitei dorim sa se alature echipei actuale educatoare calificate /in curs de calificare, dar si asistente necalificate prietenoase, calde si orientate spre copil.
Candidatul ideal pentru postul de educatoare este absolventa de Liceu Pedagogic/ Universitatea Bucuresti-Departamentul pentru Pedagogia Invatamantului Primar si Prescolar, vorbitor de limba engleza(nivel avansat:scris, vorbit, citit), minim 3 ani de experienta in domeniu.

Persoanele interesate sa se alature echipei noastre sunt rugate sa trimita un CV pe adresa office@karinkids.ro.
Anunt Gradinita si Scoala Butterfly

Anunt Gradinita si Scoala Butterfly

05 Mai 2015

Educational Centre va fi prezent  in perioada 5, 6 si 7 mai 2015, orele 9.00 -18.00 la sediul  Gradinitei si Scolii  Butterfly din Str. Drumul Potcoavei Nr 59, Voluntari, Ilfov cu carti in limba engleza adecvate grup , oferta fiind foarte diversa: gramatici si teste pentru examene de copii si adulti pana la carticele de citit (opere complete sau graded readers), jocuri, carti de povesti, de cantece si alte materiale auxiliare , de la mai multe edituri prestigioase (Richmond-Oxford, Cambridge, Oxford, Helbling, DK, Ladybird, etc).
Acest parteneriat  este o buna oportunitate, pentru copii, profesori si parinti sa ia contact direct cu materialele  in limba engleza.

Gradinita si Scoala Butterfly
Anunt angajare

Anunt angajare

04 Mai 2015

Gradinita EuroKid cauta educatoare calificata. Detalii la 0731.732.735

Gradinita EuroKid


Gradinita Happy Kids angajeaza

Gradinita Happy Kids angajeaza

28 Aprilie 2015

1.- educatoare .
Cerinte: studii de specialitate (minim lic.pedagogic), experienta in invatamantul privat sau de stat, buna cunoscatoare a limbii engleze si a psihologiei prescolarului.

2. -invatatoare
Cerinte : experienta minim patru ani , obligatoriu studii de specialitate, pasionata de lucrul cu copiii, preocupata de dezvoltarea profesionala, cunoscatoare a limbii engleze cel putin la un nivel mediu , abilitati de comunicare si organizare. Experienta in sistemul de invatamant privat constituie un avantaj.

3. -ingrijitoare
Cerinte : persoann calma, rabdatoare, foarte ordonata , careia sa-i placa sa lucreze cu copiii. Experienta intr-un post similar constituie un avantaj.
> Relatii la : happykidsfloreasca@yahoo.com , 0722 838 215. 

Gradinita Happy Kids 
Abonare newsletter Gradinite.com::gradinite particulare si de stat

Mergi pe forum::Gradinite.com::gradinite particulare si de stat

Voteaza poll::Gradinite.com::gradinite particulare si de stat Rezultate poll::Gradinite.com::gradinite particulare si de stat
Gradinite.com on Facebook
Danonegradinite bucuresti