Valorificarea abilitatilor muzicale la prescolari!

Valorificarea abilitatilor muzicale la prescolari!

Educaţie - 28 Martie 2014

Valorificarea abilitatilor muzicale la prescolari!

 

Muzica are un rol foarte important in formarea personalitatii copiilor, in special a celor  de varsta prescolara, deoarece este cunoscut faptul ca dupa varsta de 2-3 ani se dezvolta foarte multe abilitati artistice. Asadar, este recomandat ca parintii sa incurajeze pe cat posibil manifestarile artistice ale copiilor lor si sa ii indrepte catre activitati precum cantatul sau folosirea unui anumit instrument muzical, pentru a descoperi din timp un potential talent innascut.


Totusi, cu atat de multe optiuni in ceea ce priveste alegerea activitatilor extrascolare, parintii sunt de multe ori pusi in dificultate atunci cand vine vorba de selectarea celor mai interesante, dar in acelasi timp educative activitati de petrecere a timpului liber pentru copiii lor.


Este importat sa se observe din timp care sunt activitatile care le fac placer copiilor. Daca micutul tau canta fara oprire o anumita piesa, daca imita cantatul la tobe sau daca se joaca cu tot felul de obiecte pe care le foloseste pe post de microfon, nu ezita sa il inscrii la cursurile de educatie muzicala pentru prescolari.


Acestea sunt cursuri de grup, in cadrul carora se pune accent pe dezvoltarea muzicala a copiilor prin jocuri interactive, comunicare si activitati de grup. In cadrul cursurilor de educatie muzicala pentru prescolari, copiii vor invata principalele elemente ale instrumentelor muzicale cunoscute, incuranjandu-se astfel ca pe viitor copiii sa aleaga din proprie initiativa instrumentul muzical catre care vor sa isi indrepte atentia.


Un astfel de loc in care parintii isi pot inscrie copiii la cursurile de educatie muzicala, este Scoala de Muzica Boem Club, prima scoala privata de muzica din Bucuresti, in cadrul careia inscrierile se pot face oricand.


Cursurile de educatie muzicala pentru prescolari de la Scoala de Muzica Boem Club sunt special concepute de catre pedagogii de la Boem Club, astfel incat copiii sa invete cu placer primele lor notiuni despre muzica si despre minunata lumea a sunetelor.


Lectiile de educatie muzicala se sustin pe grupe de varsta: 2-3 ani si 4-5 ani, astfel incat metoda sa fie adaptata pentru varsta si nivelul muzical al fiecarui copil in parte. Fiecare grupa este formata din maxim 5-6 copii, astfel incat acestia sa poata invata impreuna sunete,jocuri muzicale si cantece pe care sa si le aminteasca si sa ii ajute in dezvoltarea muzicala ulterioara. Lectiile de educatie muzicala se desfasoara in limba romana si in limba engleza, in grupe separate.


Cursurile de educatie muzicala pentru grupa de varsta 2-3 ani se axeaza in principal pe introducerea celor mici in lumea sunetelor, a ritmului si a deprinderii cu acestea intr-o maniera atragatoare si adaptata varsteilor. Copiii participa la primele cursuri alaturi de parinti, astfel incat sa li se asigure acestora confortul psihic necesar bunei desfasurari a lectiilor.


Lectiile de educatie muzicala pentru grupa de varsta 4-5 ani vor avea in vedere dezvoltarea abilitati lor muzicale si deprinderea acestora cu instrumentele muzicale, prin invatarea unor mici piese.


Ca toate celelalte cursuri de la Boem Club, durata unei lectii de educatie muzicala pentru prescolari este de 50 de minute, perioada in care copii isi pot mentine atentia si concentrarea la nivel optim, astfel incat sa se asigure buna desfasurare a lectiei.
Date de contact Boem Club

 

Boem Club Alba-Iulia
Locatie:Bucuresti, Str. Negoiu, nr.11, sector 3, Bucuresti (zona Piata Alba-Iulia – Bd. Decebal)
Numar de telefon: 0735 641 594;
E-mail: albaiulia@boemclub.ro

 

Boem Club Razoare
Locatie: Bucuresti, Str. Sergent Nutu Ion nr. 25 B, sector 5 (zona Razoare, vis-a-vis de Sphera Building Center)
Numar de telefon: 0760 689 422;
E-mail: razoare@boemclub.ro

 

Boem Club Dorobanti
Locatie: Bucuresti, str. Intrarea Bitolia, nr.65, sector 1 (zona Piata Dorobanti)
Numar de telefon: 0761 786 601; E-mail: dorobanti@boemclub.ro

 

Aboneaza-te la newsletterul Gradinite.com si primesti saptamanal articole pentru parinti pe teme de sanatate, educatie, psihologie si timp liber. Click aici

Articole copii Gradinite.comRSS Articole Gradinite.com


Abonare newsletter Gradinite.com::gradinite particulare si de stat

Mergi pe forum::Gradinite.com::gradinite particulare si de stat

Voteaza poll::Gradinite.com::gradinite particulare si de stat Rezultate poll::Gradinite.com::gradinite particulare si de stat
Gradinite.com on Facebook
Danonegradinite bucuresti