De ce e important sa practice un sport?

De ce e important sa practice un sport?

Timp liber - 24 Martie 2014

De ce e important sa practice un sport?
O fi sportul bun pentru toti copiii?

Atunci cand se naste un bebe, noi parintii incepem sa visam si sa ii dorim copilului tot ce este mai bun pe lumea aceasta.

Bineinteles ca acest “tot” depinde de la familie la familie, in functie de educatia fiecaruia, de dorintele si mai ales in functie si de bugetul fiecarei familii.

Nu de putine ori intalnim copiii care iau lectii de pian, desen, balet, de inot sau tenis. Nu mai vorbim de trendul lectiilor de dans sau antrenamentele de gimnastica sau fotbal.

Intrebarea este: ii place si copilului?
Are talent, chemare spre aceste activitati?

Sau este poate doar dorinta noastra de a fi la moda?

A face sport, a face miscare, nu dauneaza nimanui indiferent de varsta. In perioada de crestere este bine ca un copil sa faca miscare, fie ca e cu bicicleta sau cu patinele, insa atentie mamici, este diferenta intre sportul de performanta si sportul ca si miscare, formare de tinuta sau insusiri ale unor elemente de baza care atunci cand se cer sa le cunosti.

Este bine sa stii sa inoti sau sa stii sa joci volei cand mergi la mare sau sa stii sa calaresti, sa joci tenis sau pin-pong, sunt sporturi care ne ajuta sa socializam si iarasi revin sa facem miscare in mod placut.

Sportul de performanta, pentru un copil inseamna sacrificii imense, inseamna o munca istovitoare, inseamna sa fii plecat in cantonamente inseamna sa fii departe de ai tai, inseamna ca mama sau tata sa fie inlocuiti de antrenori.

Sa va mai ganditi la un lucru: antrenorii au ca scop obtinerea de performante, formarea copilului ca sportiv insa sa stiti ca si ei sunt oameni, au personalitati diferite si nu sunt obligati sa educe copilul decat in spiritul sportivitatii, al competitiei.

Asa ca atunci cand va veni copilul in vacanta, in familie si veti vedea ca intra in competitie cu voi, parintii sau cu fratii, ca doreste sa obtina totul, sa nu lase celuilalt nimic, nu este el vinovat, el asa a fost format ca om si asa va face toata viata.

Atentie sa pastrati acel echilibru si sa tineti legatura cat mai mult atat cu copilul cat si cu antrenorii.

Insist, copilului trebuie sa ii placa ceea ce face!

Nu imi dau copilul la fotbal pentru ca fotbalistii au bani! El copilului trebuie sa ii placa, sa se priceapa si sa aiba acea chemare, altfel se alege praful si veti avea un copil demoralizat, marginalizat de ceilalti copii, un copil nefericit!

Bugetul? Este nevoie de bani pentru a face sport?

Bineinteles, trebuiesc bani pentru echipament, pentru lectii, pentru deplasari, iar aceasta investitie trebuie sa fie facuta permanent.

Daca copilul incepe sa ia lectii de dans, care trebuiesc platite si are si rezultate, apoi trebuie sa mearga la un concurs care presupune un costum care costa cat costa si voi parintii nu aveti bani pentru el, copilul nu va merge la concurs, ei bine acel copil va fi marcat pe viata, va fi un copil nefericit, deci aveti mare grija si la acest aspect!

Sportul cere si investitii, sacrificii financiare!

Aboneaza-te la newsletterul Gradinite.com si primesti saptamanal articole pentru parinti pe teme de sanatate, educatie, psihologie si timp liber. Click aici

Articole copii Gradinite.comRSS Articole Gradinite.com


Abonare newsletter Gradinite.com::gradinite particulare si de stat

Mergi pe forum::Gradinite.com::gradinite particulare si de stat

Voteaza poll::Gradinite.com::gradinite particulare si de stat Rezultate poll::Gradinite.com::gradinite particulare si de stat
Gradinite.com on Facebook
Danonegradinite bucuresti