Prescolar azi. Maine scolar in toata regula.

Prescolar azi. Maine scolar in toata regula.

Educaţie - 04 Februarie 2014

Timpul trece repede si bebelusul tau e acum la gradinita. Maine-poimaine va merge la scoala. Nu ai vrea ca acest moment sa va ia pe nepregatite, nu-i asa? Pregatirea pentru scoala se realizeaza treptat, din toate punctele de vedere.

In primul rand, asigura-te ca transmiti copilului tau ideea ca se poate invata cu placere. Ca scoala nu e o corvoada, ca se poate invata prin descoperire, explorare.  Ajuta-l sa perceapa scoala intr-un mod corect! Ajuta-l sa inteleaga mai ales “de ce mergem la scoala?”. “Prezinta-i ideea de scoala ca fiind un loc unde poate afla curiozitati si informatii din domenii diverse care il vor pregati pentru viata de adult, dar si locul unde isi gaseste noi prieteni cu care poate avea diverse activitati placute. Inceperea scolii poate aduce o mare schimbare atat pentru copilul tau, cat si pentru tine. Pentru copil poate fi un motiv de bucurie sau o adevarata sursa de stres. De aceea, este important sa-i oferi sprijinul de care are nevoie pentru a intelege care este sensul scolii si pentru a se acomoda cat mai rapid” este de parere Delia Lungu, expert parenting SuntParinte.ro

Traim intr-un mediu care devine din ce in ce mai digital, din acest motiv, e bine ca al tau copil sa fie obisnuit cu operatiuni simple pe calculator. E bine sa stii ca exista produse care-l pot “initia” in primii pasi ai utilizarii tasturii. De exemplu, roDactilo este un produs care-l va ajuta pe copil sa tasteze corect la calculator folosind “metoda oarba”. Rezultatele pot fi chiar uimitoare: micul cursant poate atinge o viteza de tastare de invidiat: 180 de caractere/minut fara a fi nevoie sa se uite la tastatura!

Utilitatea fiecarei notiuni din mediul inconjurator este foarte importanta. Fii alaturi de copil explicandu-i de ce este utila o anumita notiune, in viata reala. De la teorie la practica… poate fi saltul care il va fascina pe copilul tau.

Matematica… prin joaca. Nu te gandi ca-l poti desprinde de joaca asa usor odata cu trecerea in clasa I. Si nici nu ar fi tocmai indicat. Poti incerca o metoda mai inovativa: CD-uri educationale care permit elevului sa invete mai usor, prin animatiile multimedia, experimentele virtuale, simularile, modelarile 3D.  Cu ajutorul lui Scormonila, personajul principal al CD-ului Scormonila sparge gheata, copilul tau poate invata despre adunarea si scaderea numerelor naturale de la 0-100 cu si fara trecere peste ordin. 

Fiecare pas e important, de aceea, pastreaza un jurnal al pregatirii pentru scoala. Prima semnatura realizata intr-un colt, un mic filmulet ce-I inregistreaza facand adunari si scaderi cu ajutorul degetelor iar apoi in minte, primul caiet etc. toate acestea vor fi adorabile peste ani.
Acest articol a fost preluat de pe sigla

Aboneaza-te la newsletterul Gradinite.com si primesti saptamanal articole pentru parinti pe teme de sanatate, educatie, psihologie si timp liber. Click aici

Articole copii Gradinite.comRSS Articole Gradinite.com


Abonare newsletter Gradinite.com::gradinite particulare si de stat

Mergi pe forum::Gradinite.com::gradinite particulare si de stat

Voteaza poll::Gradinite.com::gradinite particulare si de stat Rezultate poll::Gradinite.com::gradinite particulare si de stat
Gradinite.com on Facebook
Danonegradinite bucuresti