Solutia anti-viroze in gradinite

Solutia anti-viroze in gradinite

Sănătate - 11 Septembrie 2012

Problema  virozelor si a raspandirii virusilor in gradinite se accentueaza odata cu schimbarile climatice si fluctuatiile de temperatura care intervin. De cele mai multe ori, gradinitele devin “incubatoare de virusi”. Acest lucru se intampla in special toamna, in sezonul “virozelor”.

Integrarea copilului in colectivitati (crese, gradinite, scoli) determina cresterea gradului de expunere la virozele respiratorii. Virozele respiratorii sunt infectii ale cailor acute superioare, fiind provocate de peste 150 de virusuri -  un copil poate face 6-7 pana la 10 viroze in decursul unui an, in timp ce un adult  face in medie 2-4 viroze respiratorii pe an.  Majoritatea virozelor se transmit direct, pe cale aerogena prin inhalarea picaturilor care se elimina in timpul stranutului, a tusei (asa numitele picaturi Flugge), dar si pe cale indirecta prin obiecte recent contaminate cu aceleasi picaturi (suprafete, jucarii, batiste, etc). Aceste picaturi “plutesc” un timp in aer si astfel ajung la contactii receptivi.

Este suficient un singur copil bolnav in colectivitate ca sa imbolnaveasca toata grupa. Multi parinti, din cauza unui program incarcat si din lipsa unei persoane care sa le aiba grija de copil in timpul in care acestia sunt la serviciu, isi aduc copilul la gradinita fara a lua in considerare riscul la care sunt expusi ceilalti copii.

Solutia pentru a elimina riscurile expunerii este instalarea in colectivitati (gradinite, crese, scoli si after school) a aparatelor care asigura dezinfectia aerului din incapere si distrugerea microorganismelor. Astfel de aparate, produse de Midas&Co si comercializate de Midas Expert Distribution, prin tehnologia UV pe care o incorporeaza distrug microorganismele din aer cu o eficienta de pana la 99%. Este de asemenea de retinut ca aparatul nu impiedica imunizarea naturala a copiilor.


Testeaza gratuit aparatul pentru dezinfectia aerului MidasAnAir® 3040!

Midas Expert Distribution lanseaza Programul de Sampling destinat gradinitelor si creselor prin care pune la dispozitia acestora aparatul pentru dezinfectia aerului MidasAnAir® 3040 pentru testare gratuita timp de 15 zile.

Programul se desfasoara sub sloganul “Fara viroze in gradinita” si urmareste testarea eficientei dispozitivului MidasAnAir® 3040 in procesul de dezinfectie a aerului din incapere si reducerea efectelor si transmiterii virozelor respiratorii.  

Conditii de participare :
In program se poate inscrie orice gradinita, cresa si after school din tara. Acestea vor avea posibilitatea ca, timp de 15 de zile, sa testeze si sa verifice beneficiile pe care dispozitivul MidasAnAir® 3040 le promite.

Inscrierea in program se face pe baza unui contract de test intre Midas Expert Distribution (MED Romania) si gradinita/ cresa / after school. Contractul nu obliga beneficiarul sa achizitioneze aparatul daca acesta a fost utilizat corespunzator si nu prezinta semne de deteriorare. Cheltuielile de instalare si dezinstalare sunt suportate integral de MidasExpertDistribution.

Despre produs:

Dispozitivele MidasAnAir® 3040 sunt fabricate sub brevet de inventie nr. 118844 si utilizeaza lumina/radiatia UV pentru dezinfectia aerului din incaperi. Aparatele dispun de o capacitate de distrugere in proportie de pana la 99% a microorganismelor din componenta aerului (bacterii, fungi, ciuperci, protozoare, drojdii), inlaturand infailibil virusurile  provocatoare de gripa, si chiar si pe cei apartinand clasei A (H1N1, H5N1).

La ora actuala dispozitivele pentru dezinfectie din gama MidasAnAir sunt folosite cu succes in industriile medicala, alimentara si HORECA, in institutiile de invatamant, industria cosmetica si spa-uri.
Dispozitivele sunt testate si avizate de Ministerul Sanatatii si sunt in acord cu prevederile Uniunii Europene.

Beneficiile pe care le incorporeaza instalarea unui astfel de produs in institutiile de invatamant sunt numeroase, insa cele mai importante sunt:

•    Distruge microroganismele din aer (bacterii, virusuri, fungi) impiedicand astfel raspandirea lor;
•    Aparatul nu ionizeaza aerul, nu genereaza ozon si nu este toxic. Inlocuieste necesitatea utilizarii produsilor chimici in procesul dezinfectiei;
•    Sistem complet inofensiv pentru om;
•    Asigura diminuarea numarului de copii bolnavi determinand cresterea gradului de prezenta al acestora in gradinite
•    Nu impiedica imunizarea naturala a copilului;
•    Elimina mirosurile neplacute din incapere;
•    Este economic – are un consum redus de energie;

Copii sanatosi si parinti fericiti
Eficienta dispozitivelor a fost de asemenea testata si confirmata de cele peste 30 de gradinite si crese din Baia Mare in care s-au instalat dispozitivele MidasAnAir® 3040.
Rezultatele investitiei au fost pe masura asteptarilor: a scazut numarul copiilor bolnavi  pe fondul scaderii gradului de absenteism al copiilor datorat virozelor de sezon.

Pentru mai multe detalii despre program si produse vizitati www.midasexpert.ro sau ne puteti contacta pe numarul de telefon 021.313.40.45 / 0753.086.506 si pe adresa de e-mail office@midasexpert.ro.

Aboneaza-te la newsletterul Gradinite.com si primesti saptamanal articole pentru parinti pe teme de sanatate, educatie, psihologie si timp liber. Click aici

Articole copii Gradinite.comRSS Articole Gradinite.com


Abonare newsletter Gradinite.com::gradinite particulare si de stat

Mergi pe forum::Gradinite.com::gradinite particulare si de stat

Voteaza poll::Gradinite.com::gradinite particulare si de stat Rezultate poll::Gradinite.com::gradinite particulare si de stat
Gradinite.com on Facebook
Danonegradinite bucuresti