Cum controlam alergiile?

Cum controlam alergiile?

Sănătate - 11 Aprilie 2012

Primul pas care trebuie facut in cazul unei reactii alergice este evitarea contactului cu lucrul la care sunteti alergic. Acest lucru se numeste alergen.
Alergenii sunt in general particule foarte mici. Acestia provin din polen, mucegai, par de animal si altele. Primul pas in procesul de tratare a alergiei este contactul cu alergenul. Cel mai bun mod de a trata alergia este sa nu intrati in contact cu alergenii.

Cum va dati seama la ce este alergic copilul dumneavostra?


In majoritatea cazurilor trebuie sa fiti foarte atenti la simptomele alergice pe care le au copiii dumneavoastra pentru a sti ce le provoaca. Facad putina munca de detectiv precum si un jurnal pentru a nota cand si unde apar alergiile, dumneavoastra sau doctorul puteti sa va dati seama de ce sufera copilul.

Mai jos se afla 6 sfaturi folositoare:
 • Alergiile copilului dumneavostra apar intr-o anumita perioada a anului?
 • Se manifesta mai mult in casa sau afara?
 • Dumneavostra, vecinii, rudele sau prietenii, aveti animale? Simptomele sunt mai grave in jurul unui animal? Sau chiar atunci cand intra in casa unui om care are animal?
 • Copilul dumneavostra are simptome de alergie mereu sau sunt mai grave in anumite locuri si la un anumit timp?
 • Mai sufera cineva din familie de alergii – la ce sut alergici acestia?
 • Fumeaza cineva din casa? Desi alergia la fum este rara, se intampla adesea ca cei alergici, in general, sa fie mai sensibili in astfel de medii.

In final, daca aceste observatii atente despre copilul dumneavoastra nu va ofera un raspuns cu privire la alergiile lui, trebuie sa ii faceti teste de piele. Mergeti la doctor impreuna cu informatiile adunate si el il va ajuta prin testele sale.
Asadar, alergiile odata identificate, cum va puteti ajuta copilul sa le evite?

Unele lucruri sunt evidente. Daca simptomele sale se inrautatesc atunci cand el se afla langa pisica vecinului, in acest caz nu va mai trebui sa se joace cu pisici. Multi alergeni nu sunt insa atat de usor de detectat.

Alergenii din casa

Firicelele de praf, gandacii, mucegaiul si parul de animal sunt alte surse ale alergiilor. Chiar daca incercati sa va pastrati casa curata si imaculata, aceste particule microscopice se gasesc oriunde. Desi exista strategii foarte elaborate pentru a limita aparitia alergenilor din casa, acestea consuma foarte mult timp si majoritatea parintilor ajung la concluzia ca acest lucru este obositor si descurajant.

Iata in continuare 8 interventii care va pot ajuta:

 • Puneti cat mai putine covoare pe jos. Alergenii din casa sunt foarte greu de indepartat din covoare si chiar daca sunt eliminati, reapar foarte repede.
 • Daca aveti un beci, nu il lasati pe copil sa intre acolo. Majoritatea beciurilor se comporta ca o mlastina chiar daca nu contin apa. In acest mediu apare foarte des mucegaiul. 3. Folosind dezumidificatori va trebui sa pastrati umiditatea sub 50%.
 • Inveliti salteaua copilului si arcurile cu o invelitoare de vinilin inchisa cu fermoar. 4.
 • Scoateti draperiile si perdelele si inlocuiti-le cu jaluzele.
 • Scoateti daca este posibil animalele de plus din patul copiilor. Daca acestia nu sunt de acord, spalati-le foarte des.
 • Spalati asternuturile si animalele de plus in apa, la o temperatura mai mare de 30 de grade
 • Folositi un purificator cu un filtru foarte eficient. Acest lucru duce la inlaturarea particulelor alergene din aer.
 • Si in cele din urma, daca alergia vine de la un animal de casa, ar fi cel mai bine sa il inlaturati. Dar cand acesta este parte din familie, ca orice membru, nu este o optiune foarte buna. Spalati animalele saptamanal pentru a elimina cat mai mult din alergeni (par, celule moarte etc). Nu lasati animalul in pat si nici in dormitor.

Alergenii din exterior
Alergenii din exterior sunt foarte greu de controlat. Orice metoda in afara de a va muta la Polul Sud este foarte grea, pentru a preveni contactul cu ceva ce se gaseste in aerul de afara.

Iata 4 lucruri care pot preveni alergiile exterioare:

1.    Inchideti ferestrele dormitorului copilului dumneavoastra
2.    Spalati-l pe corp si pe cap in fiecare seara
3.    Evitati sa ii uscati hainele pe pe balcon
4.    Incercati sa nu il imbracati a doua oara cu hainele cu care s-a jucat afara
Un bun control al alergenilor din interior poate preveni administrarea medicamentele pentru alergie, desi foarte multi copii cu alergii de exterior au nevoie de ele pentru a scapa de simptomele lor neplacute.

Gradinite.com

Aboneaza-te la newsletterul Gradinite.com si primesti saptamanal articole pentru parinti pe teme de sanatate, educatie, psihologie si timp liber. Click aici

Articole copii Gradinite.comRSS Articole Gradinite.com


Abonare newsletter Gradinite.com::gradinite particulare si de stat

Mergi pe forum::Gradinite.com::gradinite particulare si de stat

Voteaza poll::Gradinite.com::gradinite particulare si de stat Rezultate poll::Gradinite.com::gradinite particulare si de stat
Gradinite.com on Facebook
Danonegradinite bucuresti