Desene inedite si forme de hartie

Desene inedite si forme de hartie

Timp liber - 19 Martie 2009

Texturi, culori si imagini pot fi descoperite in activitati interesante care stimuleaza creativitatea copilului, ajutandu-l sa descopere noi valente ale lumii externe, dar si ale lumii sale interioare. Imaginatia nu are margini si, de cele mai multe ori, este suficient un mic impuls pentru a se dezlantui.

Hartia si culorile sunt minunate mijloace de exprimare, exersare si cunoastere pentru copiii mici. Imaginile sunt ideale pentru a transmite informatii, chiar inainte ca micutul sa invete sa foloseasca cuvintele.

"Arta pe podea"

Iti propunem un joc care va acapara cu siguranta copilul timp de 15-20 de minute. Ai nevoie de o bucata mare de hartie lipita de podea, creioane colorate sau creioane cerate. Aceasta activitate ii permite copilului sa exploreze o dimensiune a desenului cu totul si cu totul noua, folosindu-si intregul corp, nu numai mana si bratul. Astfel, copilul se poate misca in jurul hartiei. Lipeste pe podea o bucata mare de hartie si incepeti sa desenati impreuna.

Desenati diferite forme si folositi culori diferite, numindu-le pe fiecare in parte si vorbind despre ele. Din cateva cercuri, de exemplu, poti desena o floare pe care sa o colorati impreuna, vorbind despre culorile florilor pe care le-ati mai vazut sau despre ceva ce ati facut cu florile sau culorile respective in trecutul apropiat. Poti si sa tai cateva bucati de hartie in forme de baza (cerc, patrat, triunghi), pe care sa le lipiti pe hartia de pe podea si sa le colorati. In zilele calde, aceasta activitate va fi foarte placuta daca se desfasoara afara, folosind creta colorata si desenand impreuna cu copilul imagini pe asfalt.

"Jocul cu hartia"

 Jocul cu hartia il va incanta cu siguranta pe copil, iar distractia voastra va fi pe masura, chiar daca se va face putina dezordine. Ai nevoie de 5-10 minute si de o cutie umpluta cu cat mai multe feluri de hartie (pagini de revista, hartie cerata, pagini de agenda, ziare, servetele, carti postale, pagini de catalog, hartie de impachetat). Asaza pe podea cutia cu hartii si scoate pe rand cate o hartie, discutand cu cel mic despre ea.

Il poti intreba sau ii poti arata si spune ca este tare sau moale, mare sau mica, sifonata sau dreapta, fina, aspra etc. De asemenea, ii poti arata cum se taie hartia (cu o foarfeca de plastic), cum se impatureste si cum se mototoleste sub forma de minge cu care sa va jucati fotbal sau chiar golf. Imprastiati hartiile prin camera si treceti printre ele fara sa le atingeti. Fa coifuri din bucati mai mari de hartie si purtati-le pe cap in timp ce va jucati.

Autor: Cristina Radu

Aboneaza-te la newsletterul Gradinite.com si primesti saptamanal articole pentru parinti pe teme de sanatate, educatie, psihologie si timp liber. Click aici

Articole copii Gradinite.comRSS Articole Gradinite.com


Abonare newsletter Gradinite.com::gradinite particulare si de stat

Mergi pe forum::Gradinite.com::gradinite particulare si de stat

Voteaza poll::Gradinite.com::gradinite particulare si de stat Rezultate poll::Gradinite.com::gradinite particulare si de stat
Gradinite.com on Facebook
Danonegradinite bucuresti