Cu micutii in vacanta

Cu micutii in vacanta

Timp liber - 13 Martie 2009

Calatoria impreuna cu copiii poate fi atat o bucurie, cat si un potential cosmar. Tot timpul trebuie sa ii supravegheati pe cei mici si sa nu ii scapati niciodata din ochi. Pe drum, cei mici se vor plictisi si va vor distrage atentia in timp ce conduceti, dar daca veti tine cont de cateva aspecte importante, puteti scapa de stres si puteti evita unele probleme, iar calatoria dumneavoastra va fi o adevarata placere.

  • Puneti intre copii o punga plina cu jucarii sau schimbati locurile din cand in cand. Mama sau tata ar trebui sa stea pe rand in spate pentru a juca carti sau a spune povesti.
  • Faceti mai multe opriri pe drum. Atat soferul cat si pasagerii trebuie sa isi destinda picioarele si sa iasa din masina.
  • Setul pentru restaurant. Luati cu voi creioane, carti de colorat pentru a se juca cu ele cand sunteti la restaurant. Timpul in care veti astepta mancarea va trece astfel mai usor.
  • Impachetati niste jucarii, jocuri sau carti pentru a-i recompensa pe copii cu o surpriza daca au fost cuminti si au asteptat. Mici pungute cu bunatati si o jucarie pot fi bune la drum lung.
  • Nu uitati gustarile. Pregatiti o varietate de gustari pentru a nu li sa face foame sau sete copiilor intre mese.
  • Planificati impreuna. Lasati-i pe copii sa planifice o parte din vacanta. Intrebati-l pe fiecare copil unde ar dori sa opriti pe drum si ce activitati ar vrea sa faca la destinatie si ei pot spune variantele. Nu se vor plange de distanta.
  • Aparatele electronice, casetele cu povesti sau CD-urile sunt foarte bune pentru masina si pentru CD player-ele coopiilor. Toata familia se va bucura de povestile cu zane de Fratii Grimm, Harry Potter, seriile Narnia si 101 Dalmatieni. Sau luati un reportofon pentru ca cei mici sa faca karaoke sau sa isi faca propriile inregistrari de muzica sau alte jocuri, in timp ce dumneavoastra conduceti.
  • Jocurile de drum.  Copiii isi pot alege o culoare si sa o arate de fiecare data cand o vad pe drum.
  • Mai e mult? Lasati-i pe copii sa traseze cu carioca drumul pe harta. Sau puneti niste margele pe un elastic si lasati-le pe scaunul din spate. Dupa fiecare 5 km, ei pot muta o margea. O alta varianta ar fi sa faceti un lant de hartie care sa indice distanta. Pe drumul de intoarcere puteti desface acest lant.
  • Amintirile. Va veti aminti chiar si de cele mai nereusite excursii si veti rade asa ca luati aparatul foto si lasati-i pe copii sa faca poze. Veti percepe acea calatorie dintr-o cu totul alta perspectiva.

Gradinite.com

Tag-uri: vacanta

Aboneaza-te la newsletterul Gradinite.com si primesti saptamanal articole pentru parinti pe teme de sanatate, educatie, psihologie si timp liber. Click aici

Articole copii Gradinite.comRSS Articole Gradinite.com


Abonare newsletter Gradinite.com::gradinite particulare si de stat

Mergi pe forum::Gradinite.com::gradinite particulare si de stat

Voteaza poll::Gradinite.com::gradinite particulare si de stat Rezultate poll::Gradinite.com::gradinite particulare si de stat
Gradinite.com on Facebook
Danonegradinite bucuresti