Parazitii intestinali la copii

Parazitii intestinali la copii

Sănătate - 30 Martie 2007

Parazitii intestinali la copii
Parazitii intestinali se intalnesc la copiii de toate varstele. La sugari, in primele luni de viata, parazitii intestinali sunt mai rari intalniti, intrucat copilul este alaptat, deci nu are cum sa se contamineze in mod direct. Copiii care frecventeaza colectivitatile (crese, gradinite) sunt mai expusi parazitarii.

Cele mai frecvente boli parazitare intalnite la copii sunt:

Giardioza

Determinata de Giardia lamblia – parazit intestinal, care produce boala numita giardiaza sau lambliaza, caracterizata de stare de greata, lipsa poftei de mancare, dureri abdominale etc.

Oxiuroza

Parazitoza intestinala produsa de oxiuri (viermi cilindrici mici, care se localizeaza in zona anala si produc mancarimi intense).

Ascaridioza

Determinata de Ascaris lumbricoides - limbricii

La acestea se mai adauga, dar cu o incidenta mult mai scazuta, si alte parazitoze: tenia, toxoplasmoza, trichocefaloza, toxocaroza, himenolepidoza, hidadidoza, teniaza, etc. Tulburarile produse de prezenta acestor paraziti sunt numeroase si de gravitate variata. De obicei copilul parazitat poate sa se prezinte:
  • pierderea poftei de mancare sau foame exagerata
  • diaree
  • greata
Autor: Cristina Popescu. Citeste restul articolului aici.
Acest articol a fost preluat de pe sigla

Aboneaza-te la newsletterul Gradinite.com si primesti saptamanal articole pentru parinti pe teme de sanatate, educatie, psihologie si timp liber. Click aici

Articole copii Gradinite.comRSS Articole Gradinite.com


Abonare newsletter Gradinite.com::gradinite particulare si de stat

Mergi pe forum::Gradinite.com::gradinite particulare si de stat

Voteaza poll::Gradinite.com::gradinite particulare si de stat Rezultate poll::Gradinite.com::gradinite particulare si de stat
Gradinite.com on Facebook
Danonegradinite bucuresti